Ankara'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Politika

Ankara'daki Terör Saldırısı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Barış ihtiyacı olanların, barış onu özleyenlerin, barış ona sevdası olanların tutkusudur.

10.10.2015 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Barış ihtiyacı olanların, barış onu özleyenlerin, barış ona sevdası olanların tutkusudur. Barıştan ürkenler, korkanlar da var, bugün bu bir kez daha ortaya çıktı. Barışa her yaklaştığımızda vahşice, barbarca saldıranlar, bugün Ankara'da da maalesef ki bu katliamı hayata geçirdiler" dedi.

Demirtaş, beraberindeki HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Ankara'daki terör saldırısında yaralananların kaldırıldığı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti.

Hastane yöneticiliği önünde Demirtaş'ı bekleyen ve slogan atan gruba, hastane içerisindeki bir vatandaş tepki gösterdi. Bir süre daha slogan atan grubu, HDP Ankara Milletvekili Önder sakinleştirdi.

Hastane yöneticilerinden bilgi alan Demirtaş, çıkışta gazetecilere, hastanede bekleyen yaralı yakınlarına ve vatandaşlara açıklamalarda bulundu.

Yüreği yanan, yüreği parçalanan bütün halka başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ifade eden Demirtaş, "Bütün ailelerimize, Türkiye'nin dört bir yanından gelip Ankara'da sadece 'ülkemde barış istiyorum, silahlar sussun' diyen yürekli insanların her birine, binlerce selam olsun" diye konuştu.

Demirtaş, şöyle devam etti:

"Her birinin attığı her adıma, yürüdüğü her yola, geldiği her kilometreye, bu ülkede hepimiz o kadar ihtiyaç duyuyorduk ki ve sizler buraya gelerek bugün Ankara'da o barış duygularını ve taleplerini görünür hale getirerek, önemli bir iş yapmaya çalıştınız. Tabii ki barış ihtiyacı olanların, barış onu özleyenlerin, barış ona sevdası olanların tutkusudur. Barıştan ürkenler, korkanlar da var, bugün bu bir kez daha ortaya çıktı. Barışa her yaklaştığımızda vahşice, barbarca saldıranlar, bugün Ankara'da da maalesef ki bu katliamı hayata geçirdiler."

Hastane içerisinde sloganlar atan gruba seslenen Demirtaş, hastanede patlama dışında da çok sayıda hasta olduğunu hatırlatarak, hastane çalışmalarını da kolaylaştıracak bir tutum içinde olunması gerektiğini belirtti.

Hastane görevlilerinin canla, başla çaba sarf ettiklerine değinen Demirtaş, "Özellikle kent dışından gelen bütün ailelerimizin burada ihtiyaçları karşılanabilecek şekilde bir koordinasyonla kendilerine destek olabileceğimiz bir hazırlığı yapmış durumdayız. Hem mitingi gerçekleştiren kurumlar olarak hem parti olarak sizlerle dayanışma içerisindeyiz. Burada kalmak durumunda olan bütün ailelerimiz, bütün arkadaşlarımız da koordinasyonumuzla temasa geçsinler" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, hasta yakınlarından hastanede refakatçi olarak kalmak durumunda olanların kalabileceklerini ama onun dışında kalması gerekmeyenlerin hastaneden ayrılabileceklerini söyledi.

"Bugünleri atlatacağız. Bizi iyileştirecek en güçlü ilaç, moraldir, umuttur, bunu unutmayın. Bizde yok edemedikleri de odur" değerlendirmesini yapan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu barbarların gözümüzde umudu, gözümüzde heyecanı gördükleri an çıldırdıkları andır. Onu asla gözünüzden silmeyin, umudunuzu kaybetmeyin. Biz, bu ülkede barış isteyenler kazanacağız. Bundan emin olun, içinizi rahat tutun. Acımız, öfkemiz büyük ama hesap soracak kadar gücümüz ve cesaretimiz de vardır. Bunların hepsinin hukuk çerçevesinde hesabı sorulacak. Gizli, saklı bir katliamla değil, aleni bir katliamla karşı karşıyayız. Diyarbakır'ın, Suruç'un devamıyla karşı karşıyayız. Bugünleri de el ele vererek atlatacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ankara'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı
    13:25 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçilmesinin ardından makamının kapılarını halka açtı. 3 günde 3 bin kişiyi ağırlayan Başkan Aydın, gösterilen teveccühe teşekkür etti.

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı ve makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti. Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu
    13:16 Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu

    Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde yapılan uygulamalarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunduran şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Operasyonlarda toplamda 11,39 gram bonzai, 0,44 gram metamfetamin, 1,22 gram metamfetamin, ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek ve payp ele geçirildi. Şüpheliler hakkında tahkikat başlatılırken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edileceği belirtildi.

  • Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti
    13:09 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti

    Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılından bu yana yapılan motosiklet denetimlerinde 10 bin motosiklet sürücüsüne toplamda 31 milyon lira ceza kesti. Sadece Nisan ayında ise 7 bin 476 motosiklet denetlendi ve 2 bin 715 sürücüye 8 milyon lira ceza uygulandı. Denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

  • Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    13:08 Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, şehit ailelerini ziyaret etti. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek desteklerini sürdürdü. Şehitlerin ailelerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Çiftçi, şehitlerimizin makamlarının yüce, mekanlarının cennet olduğunu ifade etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükkılıç, KAYMEK Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. İlçe esnafını ziyaret eden Büyükkılıç, park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı
    13:04 Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı

    Bursa'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonunda, aranan firari hükümlü ve şüphelilere yönelik yapılan baskınlarda 113 kişi yakalandı. Operasyonda, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme, kasten yaralama, dolandırıcılık ve siber suç gibi suçlardan arananlar bulundu. Firari hükümlüler cezaevine teslim edilirken, zanlılar hakkında işlemler devam ediyor.


Advertisement