Ankara'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

Ankara'daki Terör Saldırısı

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden 25 yaşındaki Ramazan Tunç, Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Cevizlibelen köyünde toprağa verildi.

12.10.2015 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden 25 yaşındaki Ramazan Tunç, Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Cevizlibelen köyünde toprağa verildi.

Ailesi tarafından Ankara Adli Tıp Kurumundan alınan Tunç'un cenazesi, sabah saatlerinde Van'dan konvoy eşliğinde Bahçesaray ilçesine getirildi.

Köy girişinde ailesi ve yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılanan Tunç'un cenazesi, Cevizlibelen Camisi'nde kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Köy meydanında kurulan çadırda yakınlarının ve cenazeye katılan vatandaşların taziyelerini kabul eden baba Mehmet Tunç, oğlunun hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek olayın sorumluların bulunmasını istedi.

İstanbul'da inşaatta çalışıyordu

En büyüğü 7, en küçüğü 2 aylık 4 çocuğu olan Tunç'un yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir süre önce çalışmak amacıyla Van'dan İstanbul'a gittiği belirtildi.

İstanbul'da çalıştığı iş yerinden teyzesinin oğlu Ümran Tekdağ ile izin alarak miting için Ankara'ya gelen Tunç'un, havaların soğumasıyla Van'a döneceği öğrenildi.

Tunç'un bölgede yaşanan ekonomik sıkıntı ve işsizlik nedeniyle İstanbul'a giderek çalışmak zorunda olduğunu söyleyen yakınlarından Bayram Tekdağ, yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Tunç ile mitinge katılan teyzesinin oğlu Ümran Tekdağ'ın da patlamada ağır yaralandığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Cevizlibelen köyündeki cenazeye katılan HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Ankara'da yaşanan olayın bir vahşet olduğunu ve şu anda Türkiye'nin her yerine cenazelerin gittiğini söyledi.

Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Geveri, şöyle devam etti:

"Maalesef yaralı Vanlı hemşehrilerimiz var. Ama özellikle bir arkadaşımız ağır yaralı ve yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Umut ediyoruz ki şu anki trajik rakam artmaz. Umut ediyoruz ki bu ağır yaralılar şifa bulur. Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt halkının meşru hak ve özgürlüğünü elde etmesi için elbette ki halkımız ile sivil demokratik yöntemleri kullanarak önce savaşa karşı duracağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement