Ankara'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Terör Saldırısı

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 17 yaşındaki lise öğrencisi Dicle Deli'nin cenazesi, İstanbul'da defnedildi.

12.10.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 17 yaşındaki lise öğrencisi Dicle Deli'nin cenazesi, İstanbul'da defnedildi.

Fatih'deki Silivrikapı Hadım İbrahim Paşa Camisi'nde düzenlenen törende, Dicle Deli'nin ailesi ve yakınları taziyeleri kabul etti.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Dicle Deli'nin babası Faik Deli, İstanbul'dan kızıyla yola çıktıklarını, miting alanında da beraber olduklarını söyledi. Deli, 10.00 civarı yürümeye başlayan kortejin en başında yer aldığını, kızının da 50-100 metre geride olduğunu belirterek, "Onun yanına gitmeye çalışırken arkadaşlarımla karşılaştım, onlarla selamlaşırken birden bombaların patladığını gördük. En son akşam görüşmüştük, sabah görüşemeden olay meydana geldi" dedi.

Kızının 17 yaşında olduğunu ve liseye gittiğini anlatan Deli, "Kızımın kanı barışa vesile olsun, barışa kurban olsun. Öldürerek, katlederek, bizi barış ve demokrasi söylemimizden alıkoyamayacaklar. Bizlerden ne kadar öldürürlerse öldürsünler, yine biz barış ve demokrasi söylemlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Dicle Deli'nin cenazesi öğle vakti kılınan namazın ardından kortej eşliğinde kadınların omzunda Silivrikapı Mezarlığı'na getirildi.

Kortejin önünde iki kişinin Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu flama taşıdığı görüldü. Yürüyüş sırasında "Diclemiz kavgamızda yaşayacak", "Tek yol barış" yazılı pankartlar açıldı ve zaman zaman "Barış şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı.

Grubun, slogan atarak yaptığı yürüyüş sırasında, polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı.

Dicle Deli'nin cenazesi, Silivrikapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, CHP İstanbul milletvekilleri Mehmet Akif Hamzaçebi ve Dursun Çiçek, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement