Ankara'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

Ankara'daki Terör Saldırısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, "Terör kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın tüm toplum tarafından kınanmalı ve lanetlenmelidir" dedi.

13.10.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, "Terör kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın tüm toplum tarafından kınanmalı ve lanetlenmelidir" dedi.

Gürhan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, bugünkü İzmir milletvekili adaylarını tanıtacakları programı Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle iptal ettiklerini belirtti.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen, bu eylemleri yapanları lanetleyen Gürhan, "Terör kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın tüm toplum tarafından kınanmalı ve lanetlenmelidir" ifadesini kullandı.

Gürhan, saldırıya ilişkin "ihmal" tartışmalarını değerlendirirken "Dünyanın neresinde olursa olsun yaklaşık 100 kişinin can kaybına, 500'e yakın kişinin yaralanmasına sebep olan bir eylemde mutlaka bir güvenlik açığı vardır. Eğer hiçbir güvenlik yetkilisi sorumlu değilse gar müdürü mü sorumlu? İhmal yoksa bu kadar insan trafik kazasında mı öldü?" diye konuştu.

Olayın bir an önce aydınlatılmasını, yaptıranların yakalanarak adalete teslim edilmesini isteyen Gürhan, istihbarat kurumlarının twetter ve facebook üzerinden tehdit, hakaret suçları üzerinde uzmanlaştığını kaydetti. Gürhan, "Devletin istihbarat kurumları bir an önce asli görevlerine dönmeli, ülkemizi tehdit eden bu tür eylemleri yapan ve yapma planları olanları deşifre etmelilerdir" dedi.

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Gürhan, medyaya yönelik saldırıları ve bazı televizyon kanallarının dijital platformlardan çıkarılmasını da eleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement