Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Tükel, Ankara'daki terör saldırısını kınadıklarını belirterek, "Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız. Bütün vahşete karşın eşit, özgür, laik, demokratik bir ülkede, bir arada, barış içinde, emeğimizin karşılığını alarak yaşamanın mücadelesini sürdürmeye kararlıyız" dedi.

12.10.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Tükel, Ankara'daki terör saldırısını kınadıklarını belirterek, "Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız. Bütün vahşete karşın eşit, özgür, laik, demokratik bir ülkede, bir arada, barış içinde, emeğimizin karşılığını alarak yaşamanın mücadelesini sürdürmeye kararlıyız" dedi.

Ankara'da 10 Ekim'de gerçekleştirilen terör saldırısını protesto etmek amacıyla DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'un çağrısı üzerine iş bırakan katılımcılar, İÜ Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olayın yaşandığı 10.04'te saygı duruşunda bulundu.

Çeşitli pankart ve dövizler taşıyan grup, "Barış şehitleri ölümsüzdür" şeklinde sloganlar atarak, hastane içinde bir süre yürüdü. Grup adına konuşan Prof. Dr. Tükel, saldırıda hayatlarını kaybeden arkadaşlarının anıları önünde saygı ile eğildiklerini söyledi.

Böyle günlerde fazla söylenecek söz kalmadığını dile getiren Tükel, "100'ü aşkın canımız gitti, 400'e yakın canımız yaralandı. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız. Yaralı arkadaşlarımıza bir an önce sağlık diliyoruz. Bütün vahşete karşın eşit, özgür, laik, demokratik bir ülkede, bir arada, barış içinde, emeğimizin karşılığını alarak yaşamanın mücadelesini sürdürmeye kararlıyız. Bu yolda canını veren arkadaşlarımıza yapılanları unutmayacağız" diye konuştu.

Tükel, bugün ve yarın bütün Türkiye'de grevde olacaklarını aktardı. Katılımcılar, açıklamanın ardından terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenaze törenlerine katılmak üzere hastaneden ayrıldı.

Öte yandan İÜ Çapa Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir grup, bugün ve yarın derslere girmeyeceklerini söyledi.

Bazı belediyeler de destek verdi

Bu arada, Sarıyer Belediyesi çalışanları da Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek için belediye ek hizmet binası önünde toplandı.

Sarıyer Belediyesi Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, belediye başkan yardımcıları ve belediye çalışanları, terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Hüseyin Coşkun, yaptığı açıklamada, sendikaların grev çağrısına kayıtsız kalmadıklarını ve 2 gün iş yavaşlatma kararı aldıklarını belirtti.

DİSK ve TÜM BEL-SEN'e bağlı Şişli Belediyesi çalışanları da hizmet binası önünde, saygı duruşunda bulundu.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Şişli Belediyesi meclis üyeleri de belediye çalışanlarına destek verdi.

Hayri İnönü, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyerek, "Biz barış istiyoruz" dedi.

Maltepe Belediyesi'nin olağan meclis toplantısı, sendikaların iki günlük iş bırakma kararının ardından ertelendi. Belediye Başkanı Ali Kılıç, iş bırakma eylemi yapan belediye çalışanlarına destek verdi. Belediye önünde toplanan kalabalık, saygı duruşunun ardından, "Yastayız, isyandayız, grevdeyiz" yazılı pankart açarak Maltepe Meydanı'na yürüdü.

Silivri'de Eğitim-Sen Silivri Şubesi üyeleri de Atatürk Anıtı'ndan Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü. Katılımcılar daha sonra terör saldırılarında hayatını kaybedenler anısına saygı duruşundu bulundu.

İTÜ'de eğitime bir gün ara verildi

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) de eğitime bir gün ara verildi.

Üniversitenin açıklamasında, "Ülkemizin bütünlüğünü bozmayı amaçlayan menfur terör saldırıları sonucunda çok sayıda vatandaşımız ile İTÜ ailesinin bir ferdi olan öğrencimiz Güney Doğan'ın da hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülkemizin ulusal yasını paylaşıyor ve bugün eğitime 1 gün ara veriyoruz" denildi.

Türk Eczacıları Birliği 1. Bölge İstanbul Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamada ise 3 günlük ulusal yas süresi boyunca eczane ve vitrinlerin karartılacağı ve beyaz önlüklerin üzerine siyah kurdele takılacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement