Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

İzmir'de bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarınca Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

12.10.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarınca Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği öncülüğünde Basmane Meydanı'nda bir araya gelen grup, slogan atarak Lozan Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüş sırasında DİSK Ege Bölge Sorumlusu Memiş Sarı, üyelerinin yabancılara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Gündoğdu Meydanı'na ulaşan grup adına basın açıklaması yapan Melih Yalçın, Ankara'daki terör saldırısının, "barış isteyen kitlelere yönelik alçak saldırının gerçekleştiği gün" olarak tarihe geçeceğini söyledi.

Ankara'da cumartesi günü barış için bir araya gelindiğini, bunun bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirten Yalçın, "Geniş kitlelerin savaşa karşı bir arada görülmesini, gür sesinin duyulmasını engellemek isteyenler, miting başlamadan ortalığı kan gölüne çevirdi. Barış talebiyle beraber yola çıktığımız yüzün üzerinde canımızı Ankara'da bıraktık" diye konuştu.

Saldırının sorumlularının tek başına iktidar hedefiyle sandıktan mutlak hakimiyet sağlamaya çalışanlar olduğunu öne süren Yalçın, İçişleri Bakanı Selami Altınok'u eleştirdi.

Grup, saldırıda hayatını kaybedenler anısına denize karanfil bırakmalarının ardından dağıldı.

Yürüyüşe CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Özcan Purçu, Zeynep Altıok, Musa Çam ve Kamil Okyay Sındır, HDP Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan ile çok sayıda ilçe belediye başkanı ve vatandaşlar katıldı.

İşçiler, grev kararı kapsamında iş bıraktı

Öte yandan, grev kararı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarla ilçe belediyelerinde görevli işçiler, iş bırakarak anma törenlerine katıldı. Bazı ilçe belediyelerinin hizmet binalarına "Yastayız" yazılı pankartlar asıldı.

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikalarda da Birleşik Metal İş Sendikasının çağrısıyla iş bırakan işçiler, basın açıklamasına katıldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de basın açıklamaları yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement