Ankara Engelli Muhammed'in Renkli Dünyası Hayat Bulacak - Son Dakika
Güncel

Ankara Engelli Muhammed'in Renkli Dünyası Hayat Bulacak

Ankara Engelli Muhammed\'in Renkli Dünyası Hayat Bulacak

Engelli Muhammed'in renkli dünyası hayat bulacakHüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Altındağ ilçesinde yaşadığı gecekonduyu, yaptığı resimlerle müze haline çeviren zihinsel engelli Muhammed Yalçın'ın renkli dünyas, Kırklareli'nde de hayat bulacak.

05.05.2016 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli Muhammed'in renkli dünyası hayat bulacak

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Altındağ ilçesinde yaşadığı gecekonduyu, yaptığı resimlerle müze haline çeviren zihinsel engelli Muhammed Yalçın'ın renkli dünyas, Kırklareli'nde de hayat bulacak. Kırklareli Belediyesi, Yayla Mahallesi Kültür ve Sanat Alanı Düzenlemesi kapsamında 100 metrekarelik bir binannın renkli resimlerle donatacağı dış yüzeyine zihinsel engelli Muhammed'in de eli değecek.

Altındağ'ın Anafartalar Mahallesi'nde ahşap bir gecekonduda ailesiyle birlikte yaşam mücadelesi veren doğuştan zihinsel engelli ve konuşma yetisi bulunmayan 25 yaşındaki Muhammed Yalçın, evinin her köşesini kendine özgü yaptığı resimlerle süslerken, basında ve sosyal medyada gündeme gelmişti. Muhammed Yalçın'a bir teklif de Kırklareli Belediyesi'nden geldi. Kırklareli'nde, Yayla Mahallesi Kültür ve Sanat alanı düzenlemesi çalışmalarına Ankaralı zihinsel engelli ressam Muhammed Yalçın'ınn da eli değecek. Yalçın'ın babası Hasan Yalçın ile protokol imzalayan Kırklareli Belediyesi'nin önümüzdeki hafta başında Yayla Mahallesi Kültür ve Sanat Alanı düzenlemesi çalışmaları kapsamında ilk kazmayı Muhammed Yalçın vuracak ve bir binanın dış cephesini kendi dünyasını yansıtan renklerle bezeyecek.

Kırklareli Belediyesi Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu yaptığı açıklamada, "Kırklareli'ne sanat ve kültür alanı yaratacağız. Bu çalışmamızda, turizmde bir cazibe alanı oluşturma gayretleri içindeyiz. Yöresel ve ulusal sanatçılarımızın bu alanda anılması ve sanat eserlerini değerlendirmeleri açısından bir alan oluşturacağız. Belediyemiz tarafından yapılmakta olan sanatsal mekanlarda el sanatlarının gelişmesi ve yeni bir istihdam alanı geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu alanda da zihinsel engellerine rağmen yaptığı resimlerle Türkiye sınırlarını aşarak yurdumuza sanatsal katkı sağlayan zihinsel engelli Muhammed Yalçın ilk kazmayı vurarak ve bir binanın dış yüzeyine kendine özgü renkli canlı dünyasını Kırklarelimiz yaşayacak. Projemizde, Yayla Mahallesi Kültür ve Sanat alanında restorasyon çalışmaları sürdürülürken, önümüzdeki günlerde bazı binalar da bu dokuya uygun olarak boyanacak. Alana bakan balkon ve pencereleri belediyemiz tarafından çiçeklendirilecek. Kırklareli'nin, sanatın ve sanatçının kaynağı bir cazibe merkezi haline dönüşeceğine inanıyoruz" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Engelli Muhammed'in Renkli Dünyası Hayat Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement