Ankara Fabrika Sahipleri, Kız Öğrencilere Yardım Amaçlı Dolandırılmak İstendi - Son Dakika
Güncel

Ankara Fabrika Sahipleri, Kız Öğrencilere Yardım Amaçlı Dolandırılmak İstendi

Ankara Fabrika Sahipleri, Kız Öğrencilere Yardım Amaçlı Dolandırılmak İstendi

Fabrika sahipleri, kız öğrencilere yardım amaçlı dolandırılmak istendi ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde Ak Parti'li belediyenin üst düzey yöneticilerinin adını kullanıp, 1 Kasım seçim sonuçlarını da gündeme getirerek, ilçedeki fabrika sahiplerinden yardım adı altında açtıkları telefonla '350 kız öğrenciyi giydireceğiz.

12.11.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fabrika sahipleri, kız öğrencilere yardım amaçlı dolandırılmak istendi

ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde Ak Parti'li belediyenin üst düzey yöneticilerinin adını kullanıp, 1 Kasım seçim sonuçlarını da gündeme getirerek, ilçedeki fabrika sahiplerinden yardım adı altında açtıkları telefonla '350 kız öğrenciyi giydireceğiz. Sizin payınıza da 37 öğrenci yazdık" diyerek, verilen hesap numarasına öğrenci başına 250 TL para yatırmalarını isteyen dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kazan Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerinin adını kullananan dolandırıcılar, binlerce işletmenin bulunduğu ilçedeki fabrika sahiplerinden yardım adı altında para isteyen dolandırıcılar, elleri boş döndü. Kendilerini Belediye Başkan Yardımcısı olarak tanıtan dolandırıcılar, telefonla fabrika sahiplerini arayıp, "Seçimlerde Ak Parti galip çıktı, tebriğe gelmediğiniz. En kısa zamanda bekleriz. Bizim seçimler öncesi taahhüdümüz vardı. 'Ak Parti seçilirse 350 kız öğrenciyi giydireceğiz' demiştik. Sizin payınıza da 37 öğrenci yazdık' diyerek verilen hesap numarasına, öğrenci başına 250 TL para yatırmalarını istediler. Daha önce benzer yöntemle fabrika sahiplerinden para koparan dolandırıcıların son taktikleri tutmadı. Arkalarında iz bırakan dolandırıcılar, yapılan ihbar üzerine savcılığın takibine alındı.

Kazan Belediyesi de, belediye adını kullanarak işletmelerden para talep eden dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "İnsanların duygularıyla oynayıp, kamu kurumlarının da adını kullanarak para talep eden insanlıktan nasibini almamış mahlukatların ne yazık ki ilçemize de dadandığını gördük" dedi. İş adamları ve esnafları dolandırıcılar konusunda uyaran Başkan Ertürk, "Son zamanlarda Kazan Belediyesi, başkan yardımcılarının veya birim müdürlerinin adını kullanarak esnaf ve iş adamlarımızdan para talep eden dolandırıcıların ilçemize dadandığını gördük. Her ne sebeple olursa olsun kamu kurumları veya başka isimler altında para talep edenlere itibar etmeyiniz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda derhal emniyet güçlerini veya ilgili kurumdan yetkilileri haberdar ediniz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Fabrika Sahipleri, Kız Öğrencilere Yardım Amaçlı Dolandırılmak İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement