Ankara, Gazze Katliamının Bitmesi İçin 5 Maddelik Yol Haritası Çizdi - Son Dakika
Dünya

Ankara, Gazze Katliamının Bitmesi İçin 5 Maddelik Yol Haritası Çizdi

Türkiye, Filistin ve Gazze'deki insanlık dramının durmasına yardımcı olacak kalıcı bir barış için 5 maddeyi masaya koydu.

20.07.2014 10:08  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin, İsrail’in Gazze’ye yönelik hava ve denizden 13 gündür yürüttüğü operasyonlarına kara harekatını eklemesinin ardından başlattığı mekik diplomasisinden önemli bir yol haritası çıktı.

Türkiye, Filistin ve Gazze’deki insanlık dramının durmasına yardımcı olacak kalıcı bir barış için şu 5 maddeyi masaya koydu:

1 - İsrail, kara ve hava operasyonunu hemen durdurmalı.

2 - Kalıcı ateşkes, tüm taraflarla yapılan görüşmeler sonucunda sağlanmalı.

3 - Gazze’ye abluka kalkmalı.

4 - İnsani yardımın girişi için uluslararası güçlerin gözetiminde bir liman veya hava koridoru açılmalı.

5 - Gilad Şalid takasında serbest bırakılan, daha sonra tekrar tutuklanan 59 kişi serbest bırakılmalı.
ANKARA, İİT VE BM'Yİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Ankara’nın girişimiyle BM Güvenlik Konseyi toplantısı yapıldı. Ankara, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı ve BM İnsan Hakları Konseyi’ni de olağanüstü toplantıya çağırdı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yoğun olarak sürdürdüğü telefon diplomasisinde, İsrail’in kara harekâtının durdurulması için görüşmelerde bulundu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’la birkaç kez görüşen Davutoğlu, “İsrail’in bu harekâtı kabul edilemez. İnsanlık vicdanı bir kez daha Filistin ile sınanıyor.” dedi.
İslam ülkelerine ''Tüm ülkelerin İsrail’in bu hukuk tanımazlığına ‘Dur’ demesini bekliyoruz'' mesajı verdiği öğrenilen Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ye de İslam dünyası ve Türkiye’deki infiali aktardı. (Kaynak: Habertürk)

Ankara, Gazze Katliamının Bitmesi İçin 5 Maddelik Yol Haritası Çizdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Ankara, Gazze Katliamının Bitmesi İçin 5 Maddelik Yol Haritası Çizdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • CİGULİ: BEN DE HAZIRLADIM BEŞ MADDELİK YOL HARİTASI. . . . 1-Operasyon durdurulsun 2- Ateşkes sağlansın 3-. . . . EVEEET BÖYLELİKLE BU KATLİAMI DURDURMUŞ OLDUK. . 9 2 Yanıtla
  • ALI YOL: GÖRÜS KAFASI SONUN DA BIZI DE MARJINAL BIR ORTADOGU ÜLKESI HALINE GETIRDI; KIMSE TAKMIYOR ARTIK 7 3 Yanıtla
  • BRSAC: kınamak savaşı durduysaydı cocuklar ölmezdi yeter demek gerek ama sözle degil kanla. 7 0 Yanıtla
  • battal kaya: sanmasınlarkı kendını muslaman ılan eden ulkeler kendı topraklarında rahat edeceklerını cok uzak degıl savas yakında kendılerınede sıcrayacak ozaman bız neyapmısız dıyecekler olen meyer bızmısık haberımız yokmus ogunde gelecek gerı donusum olmuyacak ve elhamdulılla muslumanız dıyoruz ama allah bılır kendımıze sorgulamamız lazım. 5 0 Yanıtla
  • tolga: türkiye anlamıyor herhalde yada politika yapmaya çalışıyor herşeye arkadaşlar israil senin türk vatandaşını vurmadımı 10 tane türk vatandaşını öldürmedimi ya halen neden bahsediyorsunuz israil savaştan anlar ya allah için cihad edicez ölürsekte şehit oluruz bundan başka secenek yok arkasında amerika ingiltere yani hristiyanlar var arkasında türkiyenin arkasında kim var hiç bir müslüman yazıklar olsun yeryüzündeki müslümanlara allah bu sahte müslümanlara hesap günü soracak o müslümanlara katledilmesine seyirci kaldınız diyerek bize hsap soracak burda dua ile olmaz icraat önemli icraat cesaret ölümü göze alacaksın başka yolu yok 5 0 Yanıtla
  • son türk: kardeşim ne madde hazırlıyorsun çek sene restini bütün dünya duysun vicdanımızın sesini insan gibi ya durdur bu savaşı yada ben halkımı durduramıyorum olacaklara karişmam dersin bak nasıl seve duracaklar 4 0 Yanıtla
  • Mehmet Ak: Elimizden geleni yapacağız. . . 1 1 Yanıtla
  • by meçhul: 5 madde değince bende birşey sandım yahu ne patates bir ülkede yaşıyoruz istanbul büyüklüğünde bir israil bütün müslüman ülkelerine kan kusturuyor bu ülkeye sözde değil özde bir lider lazım 2 0 Yanıtla
  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
    17:22 Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda çimento yüklü kuru yük gemisinde çıkan yangın sonrası tahliye edilen 13 mürettebat, ilçedeki otellere yerleştirildi. Yangının trafodan kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

  • ABD'den İran'a yeni yaptırımlar
    16:54 ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

    Amerika Birleşik Devletleri'nde hem Beyaz Saray hem de Dışişleri'nden peş peşe açıklamalar geldi. İran'da İHA üretimi ve testi için çalışan 16 kişi ve 2 kuruma yaptırım kararı alındığı belirtildi. Yapılan açıklamalarda, İran'a yönelik ekonomik baskının artacağına işaret edildi.


Advertisement