Ankara Hayvansever Ailenin Barınağını 3 Kez Yıktılar - Son Dakika
Güncel

Ankara Hayvansever Ailenin Barınağını 3 Kez Yıktılar

Ankara Hayvansever Ailenin Barınağını 3 Kez Yıktılar

Ankara HAYVANSEVER AİLENİN BARINAĞINI 3 KEZ YIKTILARHAYVANSEVER AİLENİN BARINAĞINI 3 KEZ YIKTILARANKARA'nın Çankaya ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde, Bademli ormanlık bölgesine soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını besleyip, üşümemeleri için Şükrü-Kader Kıvanç ailesinin yaptıkları 30'a...

17.11.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara HAYVANSEVER AİLENİN BARINAĞINI 3 KEZ YIKTILAR

HAYVANSEVER AİLENİN BARINAĞINI 3 KEZ YIKTILAR

ANKARA'nın Çankaya ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde, Bademli ormanlık bölgesine soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını besleyip, üşümemeleri için Şükrü-Kader Kıvanç ailesinin yaptıkları 30'a yakın barınak, bazı kendini bilmezler tarafından 3 defa yıkıldı. Bu duruma tepki gösteren Kıvanç ailesi, "Hayvanlara işkence eden ve öltdürenlerin cezalarının artırılmalarını istiyoruz" dediler.

Hayvansever Şükrü Kıvanç ve eşi Kader'inh Çankaya'da yaptıkları 30'a yakın hayvan barınağı, bir ay içerisinde hayvan sevmeyenler tarafından tahrip edildi. Hayvanların su ihtiyacını karşılayacağı su depoları ezildi, malzemeler çalınarak yok edildi. Bölgede bulunan sokak hayvanları her gün taş ve sopalarla kovalanarak yaralandığını belirten aile, "Hayvanlara eziyet edenleri kabahat kanunları ile değil suç kapsamına alınarak cezalandırılmalarını istiyoruz. Hayvanlara işkence eden ve öldürenlerin cezalarının artırılmalarını istiyoruz" dediler.

Son beş yıldır Gaziosmanpaşa Mahallesi Boztepe orman alanı içerisinde 50'ye yakın başıboş hayvanları sahiplenerek beslemeye çalışan ve evinden bölgeye su taşıyan Şükrü Kıvanç ve eşi Kader, "Kış ayları içerisine girdik. Hayvanlar üşümesin diye kendi imkanlarımızla 30 adet hayvan barınağı yaptık. Ama hayvan sevmeyenler tarafından bu yaptığımız barınaklar son bir içerisinde 3 kez tahrip edildi. Malzemeleri çalınarak götürülmüş. Bu bölgeye gelen insanlar hayvanları taş ve sopalarla kovalayarak yaralıyorlar, ya da öldürüyorlar. İki yıl önce yine bu bölgede 250'den fazla başıboş köpeği zehirleyerek öldürdüler. Bu hayvanlara zarar veren insanların tespit edilerek cezalandırılmalarını istiyoruz. Hayvanlara eziyet edenlerin Kabahatler Kanunu'na göre değil, suç kapsamına alınarak cezalandırılmalı. Cezaların da artırılması gerekiyor. Yoksa kimse bu yasaları dikkate almıyor" dediler.

Ankara'da yıllarca ünlü sanatçılara basgitarist olarak çalıştığını ifade eden Şükrü Kıvanç, "Sokaklarda aç ve perişan gezen sokak hayvanlarını toplayarak Bademli bölgesine aracımla getirerek beslemeye çalışıyorum. Hasta ve yaralı hayvanları yine kendi imkanlarımla tedavi edilmelerini sağlıyorum. Bizim ne kadar yaşama hakkımız varsa, hayvanların da o derece yaşama hakları var. Bu nedenle hayvanlara eziyet edilmesini istemiyorum. Eziyet eden ve öldürenlerin de ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

Yeniden yaptıkları hayvan barınaklarında 50'ye yakın köpeğe bakmaya çalıştıklarını belirten Kıvanç, Bu bölgede binden fazla hayvan zor koşullarda yaşam savaşı veriyor. Hayvanseverler isterlerse bunları sahiplenip, yaşamlarını kolaylaştırabilirler, ya da bana ulaşarak mama ve barınak yardımında bulunabilirler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Hayvansever Ailenin Barınağını 3 Kez Yıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement