Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan Açıklaması

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan Açıklaması

"Köy okulları ile Çankaya’daki bir okul arasında hiçbir fark kalmadı"

05.03.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara İl Milli Eğitim Denetmenleri bilgilendirme toplantısı Şereflikoçhisar'da yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, köy okulları ile Çankaya'daki bir okulun arasında bir fark kalmadığına dikkati çekerek, "Yeni konsept olarak köy okullarını ziyaret ediyoruz. Yaptığımız ziyaretlerimizde köy okulları ile Çankaya'daki bir okul arasında hiçbir fark kalmamış. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmalarımızdaki önceliğimiz dezavantajlı okullarımızdır" dedi.

Şereflikoçhisar'ın eğitimdeki başarı oranına da işaret eden Aydoğan, "Okullarımızda ders dışı kurslarımıza yoğunluk veriyoruz. Halk Eğitim Merkezleri ve okullarda çeşitli kurslar devam edecek. Şereflikoçhisar'da göreve gelmeden önce alt yapı ve öğretmen sıkıntısı had safhadaydı fakat şimdi böyle bir sıkıntı yaşanmamakta. Şereflikoçhisar gözden ırak ama gönlümüze çok yakın" ifadesini kullandı.

Aydoğan, geçen sene yapılan üniversiteye giriş sınavında tüm kategorilerde Ankara'nın Türkiye genelinde birinci olduğunu ifade ederek, "Sınavlarda birinci olmak bizim vizyonumuz olamaz. Bunun ötesinde olmamız lazım. Bizim vizyonumuz erdemli insan yetiştirmek olabilir"  diye konuştu.

Ankara genelinde eğitim hizmetlerinin kalitesini dikkati çeken Aydoğan, "Ankara'da 80 yılda 14 bin derslik yapıldı. Son 10 yılda 15 bin derslikle eğitime takviyede bulunduk. Şu anda il genelinde 25 bin derslikle eğitim hizmetlerini sürdürüyoruz. Ankara'nın 25 ilçesinin 18'inde sınıf ortalaması 25'in altında. Ankara'da bazı ilçelerde aşırı yoğunluk yaşanıyor. İlerleyen zamanlarda Ankara'nın tamamında sınıf ortalamaları 30'un altına düşecek" bilgisini paylaştı.

Ankara'da 63 bin öğretmenle görev yaptıklarını belirten Aydoğan, ilk öğretmen atamalarında görevlendirmeleri Şereflikoçhisar, Nallıhan, Bala ve Haymana gibi taşra ilçelere yaptıklarını ifade ederek, "Ankara'nın öğretmen doluluk oranı yüzde 97 seviyesinde" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement