Ankara Kalkınma Ajansı Proje Desteği Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Ankara Kalkınma Ajansı Proje Desteği Devam Ediyor

Ankara Kalkınma Ajansı Proje Desteği Devam Ediyor

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Önümüzdeki yıl kırsal kalkınmaya ilgili projelerimiz olacak.

09.09.2014 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Önümüzdeki yıl kırsal kalkınmaya ilgili projelerimiz olacak. Projelerimiz aynı zamanda yüksek teknoloji ve sosyal kalkınmayı da içerecek" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Geliştirilmesi ve Polatlı Organize Sanayi Bölgesi ile İşbirliği Projesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Polatlı Organize Sanayi Railone Ilgaz A.Ş. Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen açılışa Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erol Ünal, Çankaya Üniversitesi Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç, Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ve şirket yetkilileri katıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, bir fikrin pazara transfer edilmediği takdirde, mükemmel futbol oynayan birinci lige çıkamayan futbolcuya benzemesine dikkat çekti. Şayık, "Teknoloji Transfer Ofisimizin, Sayın Rektörümüzü çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. İlmin merkezinden üretimin merkezine olan sahaya taşındılar ve bir gayretin peşindeler. Bizde bunlara eşlik ettik" ifadelerini kullandı.

Çeşitli alanlarda destek verdiklerini kaydeden Şayık, "Doğrudan faaliyet desteği ve mali destekler sağlıyoruz. Bunun yanında ortak projeler yürüyüp, faaliyetler yürütüyoruz. Önümüzdeki yıl kırsal kalkınmaya ilgili projelerimiz olacak. Projelerimiz aynı zamanda yüksek teknoloji ve sosyal kalkınmayı da içerecek. Ekim ayı sonunda projelerinizi bekliyoruz. Projelerin ötesinde bilgiyi üretip, pazara taşıma kabiliyeti konusunda her türlü yardıma hazır olduğumuzu beyan ediyoruz" dedi.

Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ünal, Polatlı'nın bir hayalinin gerçekleştiğini görmekten mutlu olduklarını kaydederek, Ankara Kalkınma Ajansı ve Çankaya Üniversitesi'ne teşekkür etti. Ünal, bilginin her saniye hızla geliştiği dönemi yaşadıklarını söyleyerek, sanayinin itici gücünün bilgi ve bilim olduğunu belirtti.

Çankaya Üniversitesi Rektörü Ziya Burhanettin Güvenç, ev kadınlarına yönelik girişimcilik konusunda eğitim verdiklerini kaydetti. Çankaya Üniversitesi öğretim üyelerinin şirketlerde görüşerek şirketin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirten Güvenç, öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan bir takımın şirket sorunlarını teşhis edip çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

Şayık, Polatlı Organize Sanayi Başkan Vekili Selçuk Çevikoğlu'na plaket verdi.

Projenin amacı, Çankaya Üniversitesi'nde üretilen bilginin sanayide kullanılması, ulusal ve uluslararası finansal desteklerden yararlanılması,üretilen bilginin topluma yayılması ve ticari ürüne dönüştürülmesi, fikri ve sınai mülkiyet haklarının yönetilmesi ve akademik girişimciliğin teşvik edilerek evrensel yaklaşımlar izlenecek, ekonomik ve toplumsal gelişmelere katkı sağlamak olarak açıklandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Kalkınma Ajansı Proje Desteği Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement