Ankara Kanalizasyon Bağlantısı Olmayan Sokak Sakinleri Tepkili - Son Dakika
Güncel

Ankara Kanalizasyon Bağlantısı Olmayan Sokak Sakinleri Tepkili

Ankara'nın Mamak İlçesi, Şahapgürler Mahallesi'nde yaşadıkları sokak üzerinde iskan verilen, ancak kanalizasyon bağlantısı bulunmayan apartman sakinleri, atık sularını foseptik çukurlarında biriktirmek zorunda kaldıklarını, havaların ısınmaya başlaması üzerine çevrede dayanılmaz pis...

27.02.2017 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Mamak İlçesi, Şahapgürler Mahallesi'nde yaşadıkları sokak üzerinde iskan verilen, ancak kanalizasyon bağlantısı bulunmayan apartman sakinleri, atık sularını foseptik çukurlarında biriktirmek zorunda kaldıklarını, havaların ısınmaya başlaması üzerine çevrede dayanılmaz pis koku yayıldığını belirterek, tepkilerini dile getirdiler.

Mamak Şahapgürler Mahallesi'nde 1209 ve 1242 Sokak üzerinde bulunan ve iskanı alınmış 6 bina sakinleri, "Kanalizasyon bağlantısı nedeniyle atık sularımızı foseptik çukurlarında biriktirmek zorunda kalıyoruz. Daha sonra da foseptik pompaları ile önümüzdeki dereye akıtıyoruz. Bu atık sular, havaların ısınması ile çevreye dayanılmaz kokular yayıyor. Bu da yetmezmiş gibi, kirli suyun aktığı bölgede sivrisinek üremesine neden oluyor. Bizim yaşadığımız sokakta doğalgaz, elektrik, su ve telefon gibi bağlantılar var, ancak kanalizasyon bağlantımız yok. Üç günde bir dolan bu çukurdaki atık suları 120 TL para karşılığında vidanjörlerle çektiriyoruz. Sokaklara taşan kanalizasyon sularımız, çocuklarımızı hasta edecek diye korku içinde yaşıyoruz. Kokulara dayanamadığımız için kapı ve pencerelerimizi açamıyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Mahalle sakinlerinden 43 yaşındaki Ahmet Özdemir,, 1209 Sokak'ta bulunan Ergüller Apartmanı'nda 3 yıldır oturduğunu belirterek, "Eskiden bu bölge gecekondularla doluydu. Müteahhitler, imardan geçen bu bölgeye modern binalar yapmaya başladı. Elektrik, doğalgaz, su ve telefon bağlantılarımız var, ancak nedense kanalizasyon bağlantımız yok. Benim yaşadığım binada 24 daire var. Bu dairelerde yaşayan insanlar 'atık sularını nereye gönderecekler' diye hiç düşünmediler mi? Yetkililerden bu sıkıntımızı biran önce gidermelerini istiyoruz" dedi.

Aynı sokakta 1993 yılından itibaren yaşayan Satılmış Delibaşı ise 5 dönemdir Şahapgürler Mahallesi'nin encümen azası olduğunu belirtirken, "Gecekonduda yaşayanlar atık sularını bahçelerine kazdıkları foseptik çukuruna aktararak pek fazla sorun yaşamıyordu. Şimdi son 5 yıldır bu bölgelere çok büyük binalar yapılmaya başlandı. 1209 ve 1242 sokakların kanalizasyon bağlantıları yok. Bu sokaklar kısa bir sokak ve kanalizasyon bağlantısı olmayan 6 bina var. Bu binaların ve gecekonduların atık su sorununu çözmek için 1993 yılından beri ASKİ başta olmak üzere Ankara Büyükşehir ve Mamak Belediyesi'ne dilekçe vermediğim makam kalmadı. Yaz aylarında dayanılmayacak ölçüde kokunun yanı sıra sivrisinek istilasına uğruyoruz. Bu nedenle evimi terk etmek zorunda kaldım" dedi.

Mahallede koku ve sivrisinek nedeniyle sokağa çıkamadıklarını belirten ev hanımları da, "Çocuklarımızı hastalık kapacak diye korkumuzdan sokağa çıkaramıyoruz., kapı ve penceremizi açamaz duruma geldik. Gelen misafirlerimizden utanıyoruz. Yetkiler biran önce yaşadığımız bu sıkıntılara çözüm bulsunlar. Dayanacak gücümüz kalmadı" dediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Kanalizasyon Bağlantısı Olmayan Sokak Sakinleri Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi
    11:17 Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe İlçe Müdürleri ve Mahalle Muhtarlarıyla Koordinasyon Toplantısı Düzenledi

    Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe, ilçenin sorunlarına çözüm bulmak, hizmetleri daha etkili kılmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla ilçe müdürleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, mahalle muhtarlarının sunduğu bilgilerin ilçe yöneticileriyle birlikte çözüm yolları bulmak için değerlendirileceği ve Kaymakam Gökçe'nin ilçe yönetimiyle birlikte daha iyi hizmetler sunmak adına koordineli bir çalışma içinde olacaklarını belirttiği ifade edildi.

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor
    11:11 Avukatlar Ankara'da Büyük Savunma Yürüyüşüne Hazırlanıyor

    İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nin düzenleyeceği Büyük Savunma Yürüyüşü'ne katılmak için 27 Nisan'da Ankara'ya gidecek. İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, avukatların sorunlarını dile getirmek ve meslek onurunu savunmak amacıyla yürüyüşe katılacaklarını duyurdu.

  • Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı
    11:10 Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı

    Cambridge Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırmada, yapay zeka modelleri ve doktorlar arasında oftalmoloji sınavı düzenlendi. GPT-4, 87 sorudan 60'ını doğru yanıtlayarak diğer rakiplerini geride bıraktı. Ancak, araştırmacılar yapay zekanın hala tam olarak yeterli olmadığını belirtti.


Advertisement