Ankara Katliamının Ardından PKK'dan İlk Mesaj - Son Dakika
Güncel

Ankara Katliamının Ardından PKK'dan İlk Mesaj

Ankara'da canlı bomba saldırısının ardından PKK'lı Mustafa Karasu, saldırının çevik kuvveti hedeflediğini söyleyerek "AKP'nin söylemleri savaşın daha da şiddetleneceğini gösteriyor." dedi.

15.03.2016 11:03  Güncelleme: 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Özgür Gündem gazetesinde "Hüseyin Ali" müstear adıyla yazan PKK'nın Kandil'deki sözde liderlerinden Mustafa Karasu, Ankara'daki terör saldırısına değinerek saldırının Çevik Kuvvet noktasını hedef aldığını söyledi. Karasu, olayın ardından AK Parti cephesinden gelen söylemleri de eleştirerek "AKP'nin söylemleri savaşın daha da şiddetleneceğini gösteriyor." dedi.

"SAVAŞ DAHA DA ŞİDDETLENECEK"

Gazeteye köşe yazan Karasu "Halkların Birliği Hareketi" başlıklı 10 örgütle kurdukları ittifakı anlattığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da Çevik Kuvvet Polislerini hedefleyen eylemden sonra AKP iktidarının 'ezeceğiz, yok edeceğiz' söylemleri, kirli savaşın daha da şiddetleneceğini ve sivil katliamların Cizre, Silopi, İdil ve Sur'da olduğu gibi pervasızca gerçekleştirileceğini ortaya koymaktadır. Bu gerçeklik bile faşist AKP iktidarına karşı oluşmuş HBDH'nin ne kadar doğru zamanda ilan edildiğini ortaya koymaktadır."

"DEMOKRASİ BLOKU KURULMALI"

PKK'lı Karasu yazısında "HBDH, Türkiye'nin ihtiyacı olan bir ittifaktır. Oluşumu bile çok önemlidir. Ancak bu oluşumun yanında Türkiye'nin diğer demokrasi güçlerinin de bir demokrasi bloku kurması önemlidir" diyerek HDP'nin yasal solla ittifakına da işaret etti.

DEMİRTAŞ'TAN CHP'YE ÇAĞRI GELMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz günlerde CHP'ye çağrıda bulunarak şunları söylemişti:

"Yüreği halk için atanlar CHP'de var biliyorum, partimde var biliyorum. İttifaktan söz etmiyorum. Gelin omuz omuza, yan yana yürüyelim."

Ankara Katliamının Ardından PKK\'dan İlk Mesaj

Son Dakika Güncel Ankara Katliamının Ardından PKK'dan İlk Mesaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • sebahattin şentürk: yılanın başı chp başka yerde aramaya gerek yok pkk 26 15 Yanıtla
  • Vatandaş: pkk Allah belanızı versin... verecek bile merak etmeyin. 23 4 Yanıtla
  • tuncay0071: Hepinizin kökü kuruyacak, böcek gibi dağda taşta geberip gideceksiniz... 22 3 Yanıtla
  • HAKAN: HELAL OLSUN ADAM DOĞRU SÖYLİYO.PKK DİYORLAR ADAM EN AZINDA BARIŞTAN BAHS EDİYO.TC SÖYLEMLERİ HEPSİNİ BİTİRECEGİZ DİYORLAR.HALBUKİ ÇOĞALTYO PKK YI 3 20 Yanıtla
  • mustafa: eşkiya dünyaya hükümdar olmaz. türkün gücünü sende göreceksin 18 3 Yanıtla
  • TOMAS: Terörist için demokraside barış ta gerekli bir şey değildir.İşine yarayacaksa kullanacağı bir argümandan başka bir şey ifade etmez.Terörist kanla beslenir hayat bulur.Elinde silahı olmadığı bunu kullanamadığı zaman yaşayamaz.Onun için demokrasi barış lafları yaptıklarını sıvamak için gereklidir... 17 3 Yanıtla
  • ALİ VELİ: PKK NIN LİDER KADROSUNU İMHA EDİN ÖNCE ÇER ÇÖP LE UĞRAŞMAYIN 17 3 Yanıtla
  • Gakkoş: Chp türkiye de iktidara gelemez artık öyle 24-27 arası dolaşırlar kekolar 12 7 Yanıtla
  • Kosovali: Hala anlamak istemeyen kürtleri provake etmek isteyen gerizekalılar var. Türk - Kürt sorunu yok sadece ermeni ve yahudi tarafından beslenen terör örgütleri ile mücadele var. sizin gibi salaklar ne dini nede kürtleri temsil edemez. 15 1 Yanıtla
  • Gercektir: 35 40 yildir pkk tekdi ne olduda birlesmeye ihtiyac duydunuz:) 11 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement