Ankara Keçisi Lezzetli Eti ve Ucuz Fiyatıyla Öne Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Ankara Keçisi Lezzetli Eti ve Ucuz Fiyatıyla Öne Çıkıyor

Ankara Keçisi Lezzetli Eti ve Ucuz Fiyatıyla Öne Çıkıyor

Bir zamanlar Ankaralıların kurbanlık tercihi olan Ankara Keçisi uzun yıllar sonra ilk defa kurban pazarında satılıyor.

19.09.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir zamanlar Ankaralıların kurbanlık tercihi olan Ankara Keçisi uzun yıllar sonra ilk defa kurban pazarında satılıyor.

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, uygulanan desteklerle sayısı artan Ankara Keçisinin uzun bir aradan sonra ilk defa kurbanlık olarak kurban pazarında satışa çıktığını söyledi.

Bir dönem Ankaralıların kurbanlıkta ilk tercihi olan Ankara Keçisi ucuz fiyatıyla da ön plana çıkıyor. Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç ekonomik durumu iyi olup birden fazla kurbanlık kesen ailelerin ikinci tercihini Ankara Keçisi'nden yana kullanmalarını da isterken ibadetini yerine getirmek isteyen ancak ekonomik geliri sınırlı olan aileler içinde Ankara Keçisi'nin fiyatıyla uygun bir tercih olarak öne çıktığını belirtti.

Ankara Keçisinin uluslararası literatürde dünyanın en sağlıklı ve lezzetli kırmızı etlerinden biri olarak bilindiğine dikkat çeken Başkan Kılınç: "Keçi eti kırmızı et çeşitleri içinde lezzeti ve sağlıklı oluşu nedeniyle her geçen gün öne çıktığı günümüzde Ankara Keçisinin keçi etleri içinde gevrek tadıyla ayrı bir yeri vardır. Ankara Keçisi meranın karla kapladığı kış dönemlerinde dahi hazır yem hiç tüketmez, tamamen doğadan ve doğal beslenir. Bir Ankara keçisi günde yaklaşık 5 kilometre yol yürür. Bu da etini daha sağlıklı ve lezzetli yapmakta" dedi.

Ankara'nın en büyük kurbanlık pazarları içinde yer alan Ovacık ve Optimum Kurban Pazarlarında kurbanlık satışı yapan Ayyaşlı Ankara Keçisi Yetiştiricisi Mesut Eroğlu: "Eskiden özellikle de ilçelerde kurbanlarda mutlaka Ankara Keçisi kesilirdi. Ankara keçisinin azaldığı ve Orman düşmanı ilan edildiği yıllarda bu gelenek unutulur oldu. Yıllar sonra Ankaralılara kurbanda Ankara keçisi yedirelim sloganıyla pazardan yer aldık. Ankara keçisi eti çok lezzetli. Pazara 200 kadar Ankara Keçisi getirdik. Özellikle eski kuşak Ankaralılar karşılaştığında çok mutlu oluyor. Bize Ankara'da hala daha bu keçiden kaldı mı diye soruyorlar. Özellikle eski kuşak Ankaralılar hiç pazarlık yapmadan alıyor "dedi.

Başkent'in simgelerinden Ankara keçisi sayısının Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği desteklerle her geçen gün hem sayısının hem de gen kalitesinin artmaya devam ettiğini belirten Başkan Kılınç, Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Ankara Keçisinden elde edilen oğlak ve tiftik ürünlerini değerlendirilmesi noktasında ortak projeler yürüteceklerini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Keçisi Lezzetli Eti ve Ucuz Fiyatıyla Öne Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement