Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi Açılış Töreni - Son Dakika
Politika

Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi Açılış Töreni

Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi Açılış Töreni

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı yeni vizyon projesini eleştirerek, "Birileri de, 81 ilin adını sayamayacak olan CHP Genel Başkanı da 81 ile sanki taş üstüne taş koymuş gibi ’82’inci il kuracağız’ diyor.

23.05.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı yeni vizyon projesini eleştirerek, "Birileri de, 81 ilin adını sayamayacak olan CHP Genel Başkanı da 81 ile sanki taş üstüne taş koymuş gibi '82'inci il kuracağız' diyor. Sen git önce neredeyse Venedik'e dönüşen geçtiğimiz birkaç gün yağmurlarla İzmir'in çaresine bak" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kura töreni ve Hatip Çayı Parkı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Aslında Mamak sembol, eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkın sembolü Mamak'tır. Eski Mamak, hapishanesi, işkence odaları, çöplükle anılıyordu ama şimdi Mamak kentsel dönüşümle anılıyor. Huzurla, insanca yaşamayla anılıyor. Altındağ Ulucanlar Hapishanesi de gecekondularla anılıyordu ama bir şey değişti Türkiye'de. Değişen şey Mamak insanına saygı. Mamak Hapishanesi'nde insana işkence yapılıyordu ama dışarıda da başka bir işkence vardı, hayat işkencenin kendisiydi neredeyse ama AK Parti iktidarlarıyla birlikte Mamak'ın, Ankara'nın, Türkiye'nin de kaderi değişti. Artık işkence tarihe karıştı. Bizim dönemimizde 2003'te işkence sıfır tolerans dedik ve işkence tarihe karıştı. Hapishaneyle anılan semtler artık yükselen Türkiye'nin güzel semtleri olarak anılıyor. Hapishanelerde eğitim, güzel irfanımızla yavaş yavaş tarihe göndereceğiz. Biz istiyoruz ki Mamak gibi Ankara gibi bu değişim bütün Türkiye'de de bu değişim görünür şekilde yaşansın. Eskiden öylesine acı hatıralar yaşanırdı ki birçok diplomat bana anlatırdı, derlerdi ki yabancı misafirler geldiğinde Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan olan geliş yolunu mümkün olduğu kadar gece katederdik çünkü o yol boyundaki gecekondular Türkiye'nin itibarını bozuyordu. Şimdi aynı yol üzerinde kentsel dönüşümün tarihi izleri yaşanıyor Kuzey Ankara Projesi'yle. Ne değişti biliyor musunuz? Zihniyet değişti, zihniyet. Eskiler vatandaşı oy kaynağı olarak görüyorlar, şimdi yeni Türkiye'de AK Parti'yle birlikte vatandaşlarımız ailemizin bir parçası, gönlümüzün direği" ifadelerini kullandı.

Projenin 7 milyon metrekarelik muazzam bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Dünyanın en büyüklerinden. Birçok açılış beni heyecanlandırır ama özellikle şehirlerimizin yeni inşası ile ilgili temel atmalar, kuralar ayrıca heyecanlandırır. Çünkü biz tarihin en güzel şehirlerini kurmuşuz" dedi.

Yeni bir şehir zihniyetini hayata geçirmek için yola çıktıklarına dikkati çeken Davutoğlu, bu yeni şehir zihniyetinde çöplükler, gecekondular, insan onuruna yakışmayan hiçbir yapılaşmanın olmadığını söyledi. Benzer bir projenin İstanbul'da Esenler'de iki hafta önce temelinin atıldığını belirten Davutoğlu, "O projeyle 7 milyon metrekarelik yeşil alan, kentsel dönüşüm alanı ortaya çıkıyor. İstanbul'la Ankara güzellikle yarışıyor. Birileri de, 81 ilin adını sayamayacak olan CHP Genel Başkanı da 81 ile sanki taş üstüne taş koymuş gibi 82'inci il kuracağız diyor. Sen git önce neredeyse Venedik'e dönüşen geçtiğimiz birkaç gün yağmurlarla İzmir'in çaresine bak. Biz, ufkumuzda yeni bir İstanbul, Ankara, yeni bir Türkiye görüyoruz. Dile kolay buradaki 13 bin gecekondudan 8 bini aşkınıyla anlaşma sağlandı. Yüzde 61 ile anlaşma yapılıp, bu kentsel dönüşüm parçası haline geldi. Eski günleri hatırlarsınız değil mi? Gecekondu yıkımı için polis giderdi, o zavallı halkımız çaresiz bir şekilde elinde mazot bidonuyla çıkar çatı katında protesto eder kendini yakmaya kalkardı. 1990'lı yılların koalisyon Türkiye'sinde tablo böyleydi ve herkes haykırırdı devlet nerede, devlet evimize neden sahip çıkmıyor diye" şeklinde konuştu.

"13 BİN GECEKONDUDAKİ VATANDAŞIN 8 BİN 288'İYLE ANLAŞMA SAĞLANDI"

13 bin gecekondudaki vatandaşın 8 bin 288'i ile anlaşmanın sağlandığına dikkati çeken Davutoğlu, "Yüzde 61 ile diğerleriyle de anlaşılacak KDV'li bir şekilde. 5 bin 150 konutun bin 196'sını daha önce teslim etmiştik, bugün bin 56'sını kurayla teslim edeceğiz. Sonra kademeli şekilde bin 81'inin inşaatı devam ediyor, bin 100'ü de tekrar ihale edecek. Toplamda 5 bin 150 konut bu yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor" diye konuştu.

"MAMAK'A AKILLI HASTANE KAZANDIRIYORUZ"

Vatandaşlara "Kentsel dönüşümle size insanca hayat sunan AK Parti belediyecilik anlayışından memnun musunuz?" diye soran Davutoğlu, "7 Haziran'da o zaman Mamak'ta tarihi bir rekoru bekliyor muyuz? Çok güzel bir yeşil alanla birlikte Mamak kentsel dönüşümü yaşayacak. 42 bin metrekarelik bir alan içinde bugün rekreasyon alanını da açıyoruz. Mamaklılar, gerçekten çok memnun eden bir proje daha var. Mamak'a akıllı hastane kazandırıyoruz 200 yataklı. Birileri Mamak'a hapishane kurar, işkence yapar, Eski Türkiye, birileri de Mamak'a akıllı hastane yapar, şifa verir bu da yeni Türkiye. Hapishane ile hastane arasındaki fark eski Türkiye, içeride ve dışarıda işkenceli bir hayatın hapishanesi gibiydi. Yeni Türkiye ise şifa dağıtan bir şifahane. Bu projenin tamamlanmasıyla Mamaklıların hayat standardı değişecek" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu arada da oradaki kardeşlerimizden de çay içme daveti alıyorum. Ancak, bugün Karabük, Sakarya, Kocaeli mitinglerimiz var, akşam da İzmir'de toplantımız var. Yani bir günde 5 vilayet. Dolayısıyla inşallah başka bir gün davetinize icabet edeceğiz. İnşallah Mamak'a ayrıca geleceğiz, Belediye Başkanımız Mesut Bey'le birlikte ev ev Mamak'ı dolaşmaya çalışacağız. Biz her zaman halkla beraberiz."

Törende Hasan Akpınar ve ailesinin kurasını Başbakan Davutoğlu çekti. Törene, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti'nin Ankara milletvekili adayları, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ankara Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi
    09:25 İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'ın görev süresinin dolmasıyla boşalan üyelik için İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi
    08:34 Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi

    CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement