Ankara Mardin'den Bisikletle Yola Çıkan Suriyeli Aile, Cumhurbaşkanına Şükran Mektubu Verecek - Son Dakika
Güncel

Ankara Mardin'den Bisikletle Yola Çıkan Suriyeli Aile, Cumhurbaşkanına Şükran Mektubu Verecek

Ankara Mardin\'den Bisikletle Yola Çıkan Suriyeli Aile, Cumhurbaşkanına Şükran Mektubu Verecek

Mardin'den bisikletle yola çıkan Suriyeli aile, Cumhurbaşkanına şükran mektubu verecekSuriye'deki iç savaşdan kaçarak 3 yıl önce Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen Suriyeli Said ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını iletmek üzere bir mektup vermek üzere 2 çocukları ile birlikte bisikletle 11 Nisan'da yola çıktı.

01.05.2016 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'den bisikletle yola çıkan Suriyeli aile, Cumhurbaşkanına şükran mektubu verecek

Suriye'deki iç savaşdan kaçarak 3 yıl önce Mardin'in Midyat ilçesine yerleşen Suriyeli Said ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını iletmek üzere bir mektup vermek üzere 2 çocukları ile birlikte bisikletle 11 Nisan'da yola çıktı. Suriyeli Mülhem El Said, eşi Mey Besrini, çocukları 3 yaşındaki Hamza ve 7 aylık Huzeyfe ile birlikte Ankara yolunda Şereflikoçhisar'a gelip, İHH Derneği'nin gönüllü sorumlusu Recep Bulat'ın evinde misafir oldu.

Şereflikoçhisar'daki misafirliği sırasında Belediye Başkanı Ferda Polat ve AK Parti ilçe Başkanı Sait Başaran'la da görüşen Mülhem El Said, yaptığı açıklamada, "Biz Suriyeli aile olarak Türk Milletine ve Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunmak üzere bir mektup iletiyoruz. Bugün Şereflikoçhisar'a geldik. Burada bizi Belediye Başkanımız Ferda Polat, Recep Bulat ve Ak Parti ilçe Başkanı Sait Başaran karşıladı. Sıcak karşılamarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Ankara'ya ulaşmak için çıktığımız yolda Türk Bayrağını taşımaktan da gurur duyuyoruz. Recep Tayyip Erdoğan duruşuyla bu devletin başında. Suriyelilerin yanında durmasından dolayı şükranlarımızı sunacaz kendisine" dedi.

Müslüman olmaları nedeniyle Türk milletine karşı birbirlerine bağlı olduklarını belirten Mülhem El Said, Ankara'ya giderken Gölbaşı'nda da konaklayacaklarını, Şereflikoçhisar'da kendileriyle ilgilenen Recep Bulat'a, Belediye Başkanı Ferda Bulat ile Ak Parti İlçe Başkanı Sait Başaran'a teşekkür etti. 11 Nisan'dan itibaren yolda olduklarını belirten Mülhem El Said, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gezdikleri illerdeki birçok Suriyeli aile adına teşekürlerini ileteceklerini söyledi.

BAŞKAN POLAT; MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat ise yaptığı konuşmada, "Suriyeli ailemize ilçemizde ağırlamaktan dolayı onur duydum. Yolculuklarını sağ salim ve amacına ılaşmasını diliyorum. Ülkesindeki zulmün bir an önce sona ermesini Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum. İnanç kardeşliğimiz gereği müslümanlar kardeştir ifadesi ile biz Suriyeli Müslümanları ile kardeşiz. Suriyeli kardeşlerimizle bir lokma ekmeği bölüşmeye her zaman hazırız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz yardımlarımızla birlikte bundan sonra da yardımlarımız devam edecek. Her zaman müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Allah işlerini güçlerini rast getirsin, Allah'a emanet olun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Polat, Suriyeli Mülhem el Said'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vermek istediği anı defterini imzaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Mardin'den Bisikletle Yola Çıkan Suriyeli Aile, Cumhurbaşkanına Şükran Mektubu Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement