Ankara Merkezli "Usulsüz Dinleme" Davası - Son Dakika
Güncel

Ankara Merkezli "Usulsüz Dinleme" Davası

Siyasiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamları dahil 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla Emniyet Genel Müdürlüğünün eski İstihbarat Daire başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın da arasında yer aldığı 50 sanığın yargılandığı davanın ikinci celsesi sona erdi.

09.09.2015 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyasiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamları dahil 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla Emniyet Genel Müdürlüğünün eski İstihbarat Daire başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın da arasında yer aldığı 50 sanığın yargılandığı davanın ikinci celsesi sona erdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki görülen ve güvenlik gerekçesiyle kapalı yapılan duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatlar katıldı.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Ramazan Akyürek, duruşmaya görüntülü sistem üzerinden bağlandı.

Toplam 15 tutuklu sanığın bulunduğu duruşmada, bugün bunlardan 13'ünün daha savunmasını yapmasıyla tutuklu sanıkların savunmaları tamamlandı.

Sanıkların, suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundukları belirtildi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının taleplerinin alınması için duruşmayı yarın saat 14.00'e erteledi.

İddianame

İddianamede sanıklar, eski Başbakan Necmettin Erbakan, bazı cumhurbaşkanlığı danışmanları ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alanların da arasında bulunduğu 48 kişiyi, dosyalara farklı isimlerle dahil ederek dinlemekle suçlanıyor.

Sanıklara, "Suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira" suçlamaları yöneltiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Merkezli 'Usulsüz Dinleme' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement