Ankara'nın 250 günlük suyu kaldı - Son Dakika
Güncel

Ankara'nın 250 günlük suyu kaldı

Kurak bir kış mevsimi geçiren Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent'in 250 günlük suyunun kaldığını söyledi.

24.05.2021 20:45  Güncelleme: 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara'nın buharlaşmamış haliyle 250 günlük suyunun kaldığını belirterek, "Kızılırmak'tan sadece 5 ya da 6 pompa kullanılarak, 450-500 bin metreküp günlük su alıyoruz" dedi.

"KURAKLIK 2-3 YIL SÜRECEK"

Kızılırmak'tan bu şekilde su alındığı zaman sadece enerji giderinin 400 milyon lira olduğunu bildiren Yavaş, "Kızılırmak'tan suyu ver' diyorsunuz, nereden çıkacak bu para, 400 milyon lira beyler, 400 milyon lira… Şu an Kızılırmak'tan kullanıyoruz, kuraklıktan dolayı kullanıyoruz. Bu kuraklık 2 ya da 3 yıl sürecek" diye konuştu.

Ankara\'nın 250 günlük suyu kaldı

Son Dakika Güncel Ankara'nın 250 günlük suyu kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (80)

  • Cem: Eee başkan bu işi çözmek senin işin , biz ne yapalım şimdi. 58 31 Yanıtla ali: mesela tasaruf yapabiliriz suyu boşa kullanmayabiliriz bu sorun sadece türkiyede değil tüm dünyada var 2 0 Merve: Daha az su kullanabilirsiniz, kontrollü su kullanabilirsiniz, kendi tüketimlerinizi kisarak cevrenize de ornek olarak tavsiyelerde bulunabilirsiniz? Biz ne yapalim gibi bir soru sormaktansa vatandaş ne yapabilir şu kullanımını azaltmak için onları araştırabilirsiniz. 0 0
  • Kaan ankara: Çok güzel medem su kalmadı cok basir bir soru bu caddelere bulvarlara refüjlere ekilen çicekleri ne ile suluyoz acaba çok gereksiz değilmi sayın YAVAŞ su yoksa ekmeyin 1 ay sonra solacak çicekleri kaç ton gidiyor acaba o ciceklere 61 27 Yanıtla Kudret Kaatsız: Kaan bey çok haklısınız.Bende bu refujlere canlı bitki dikilmesine karşıyım.Çim ve çiçeklere çok su harcanıyor.Bir müddet vazgeçip bütün suları evdeki ihtiyaçlarımız için tasarruflu kullansak ve boş yere akıtma sak çok iyi olur.Tabii evlerimizin bahçeleri ve sitelerdeki yeşillikler içinde geçerli olmalıdır. Su hayattır prensibimizden ayrılmamalıyız 2 0 U.t: Onlar deganjor le sulanir icinde var tahmin et 0 0
  • 4567: Ben onu bunu bilmem, bizi susuz bırak ma ne yaparsan yap. Maliyet halkın sorunu drğil. 54 21 Yanıtla eqeq: hadi ya öylemi dingil 2 0
  • Ankara : Ee sonuç olarak Ankara halkı susuz mu kalsın. Belediye başkanı olarak sizin göreviniz bu depil mi. Melih Gökçek bu projeyi yaparken bile nereden bulacağız bu parayı demedi siz işletme maliyetini nereden bulacağız diyorsunuz. Yazık ya gerçekten çok yazık güvendiğimiz belediye başkanına hiç yakıştıramadım açıkcası 32 33 Yanıtla Keçiörengücü: Boş yapma trol uza hele.En azından Dinazor dikmiyor 23 25
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement