Ankara'nın Expo Rüyası Gerçek Oluyor - Son Dakika
Güncel

Ankara'nın Expo Rüyası Gerçek Oluyor

TÜGİAD'ın yıllardır hedef projesi olan EXPO adaylığı, artık Ankara'da toplumun her kesimi tarafından yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

11.02.2015 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Türker Naslı, şu anda 2025 EXPO'nun en güçlü adayının Ankara olduğunu belirterek, "EXPO'nun düzenlendiği kentlere 10-15 milyar dolar yatırım yapılıyor. Zaten altyapısı güçlü olan Ankara, bu yatırımlarla gerçek anlamda dünya başkentleri ile yarışır hale gelir" dedi.

İzmir'in üst üste iki kez aday olup kaybetmesi üzerine, 2025 EXPO adaylığı konusunda Ankara alternatifi üzerinde görüş birliği oluşmaya başladı.

TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Türker Naslı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali Mehmet Kılıçlar'ı ziyaretinde EXPO 2025 adaylığı konusunda destek istedi.

Vali Kılıçlar da, Başkent'in EXPO adaylığı için her türlü desteği vereceğini bildirdi. EXPO'nun Ankara'ya çok önemli katkıları olacağını vurgulayan Vali Kılıçlar, "Ankara'nın EXPO adaylığı konusunda planlı ve disiplinli bir çalışma yürütmesi gerekir. Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası ve Ankara Sanayi Odası ile birlikte bu konuyu değerlendirdik. Ankara Kalkınma Ajansı da bu konuda çalışmalar yapmaya başladı" dedi.

Vali Kılıçlar ayrıca, genç Türk girişimcisinin ekonomik gücünü ve üretim potansiyelini en iyi şekilde yansıtan; Türkiye'nin bölgedeki coğrafi ve stratejik gücünü ön plana çıkarmak suretiyle tanıtımına katkıda bulunan TÜGİAD'ın faaliyetlerini takdirle karşıladığını da vurguladı.

TÜGİAD Ankara Başkanı Türker Naslı, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Ankara'nın artık hedeflerini büyütmesi gerektiğini, bu hedeflerden birinin de EXPO 2025 adaylığı olduğunu bildirdi.

EXPO'ların, düzenlendiği kentlere hem ekonomik, hem de kültürel anlamda çok önemli katkılar sağladığını anlatan Naslı, "EXPO'nun düzenlendiği kentlere 10-15 milyar dolar yatırım yapılıyor. Zaten altyapısı güçlü olan Ankara, bu yatırımlarla gerçek anlamda dünya başkentleri ile yarışır hale gelir. 180 gün süren EXPO'lar turizme de büyük katkı sağlamakta. 2010 yılında Şanghay'da düzenlenen EXPO, 73 milyon kişiyle ziyaretçi rekoru kırmıştır. 1851'de Londra'da yapılan EXPO kente Kristal Palas'ı, 1889'da Paris'te yapılan EXPO da kente meşhur Eyfel Kulesi'ni kazandırmıştır'' diye konuştu.

"EXPO'da adaylık sırası artık Ankara'da" diyen Naslı, şöyle devam etti:

"TÜGİAD olarak Ankara'nın EXPO 2020 adaylığı konusunda ciddi mücadeleler vermiştik. Ancak, 2015'te olduğu gibi 2020 için de İzmir aday gösterildi. Biz de bu karara saygı gösterdik ve İzmir'i destekledik. Maalesef İzmir EXPO 2020'yi de alamadı. İzmir'in yeniden aday gösterilmesine pek sıcak bakılmıyor. En güçlü alternatif de Ankara. EXPO 2025'e adaylık süreci 1 Ocak 2016 itibarıyla başlıyor. Adaylık için Bakanlar Kurulu kararları ve mevzuatlarda düzenlemeler gerektiğinden şimdiden çalışmalara başlamak gerekir. Başkent'teki tüm STK'lar Ankara'nın EXPO adaylığını gönülden istiyor. Sayın valimizi ziyaretimizde, kendilerinin de Büyükşehir Belediyesi'nin de bu konuda destek vereceğini ifade etmesi bizi heyecanlandırdı. Şu anda 2025 EXPO'nun en güçlü adayı Ankara. Siyasi otoriteyi de ikna edebilirsek, Ankara'nın rüyaları gerçek olabilir."

Türker Naslı başkanlığındaki TÜGİAD Ankara heyeti, ziyaretin ardından Vali Mehmet Kılıçlar'a plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ankara'nın Expo Rüyası Gerçek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.


Advertisement