Ankara'nın Şebeke Suyunda Kirlilik İddiaları - Son Dakika
Politika

Ankara'nın Şebeke Suyunda Kirlilik İddiaları

Ankara\'nın Şebeke Suyunda Kirlilik İddiaları

CHP Ankara Milletvekili Gök: "Resmi belgelerle sadece sülfat değil, suyun içinde Tarım Bakanı'nın verdiği yazıya göre midye ve benzeri katı parçacıkların da bulunduğunu tespit etmiş bulunuyoruz.

12.09.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'nın şebeke suyundaki kirlilik iddialarına ilişkin, "Resmi belgelerle sadece sülfat değil, suyun içinde Tarım Bakanı'nın verdiği yazıya göre midye ve benzeri katı parçacıkların da bulunduğunu tespit etmiş bulunuyoruz. Kesikköprü Barajı'ndan su verilmesinin Ankaralı'nın hayatını tehlikeye soktuğu artık ortadadır"  dedi.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ankara'nın şebeke suyundaki kirlilik iddialarına değindi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'nın suyunun temiz olduğunu kanıtlamaya çalışırken Kesikköprü Barajından gelen Kızılırmak suyunun şebeke suyuna karıştırıldığını ifade ettiğini belirten Gök, DSİ'nin Kesikköprü barajından verilen suya ilişkin yaptığını ifade ettiği bir raporun sonuçlarını gösterdi.

Gök, raporda, "Hirfanlı ve Kesikköprü Baraj Göllerinde yapılmış kirlilik araştırmaları kapsamında, bölge halkında görülen rahatsızlıklar doğrultusunda belirlenen mikroorganizmalar ve içmesuyu kirlilik parametrelerinde belirtilen indikatör mikroorganizmalar incelenmiş, baraj göllerinin bakteriyolojik açıdan kıta içi 2. sınıf su kalitesinde olduğu ve içme suyu olarak kullanılamayacağı belirlenmiştir" ifadesinin yer aldığını aktardı.

Levent Gök, 2012 yılında verdiği Kesikköprü Barajından gelen su ve sayaç arızalarına ilişkin soru önergesine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından verilen yanıtta da  "İlk monte edilen mekanik sayaçlar suyun içerisinde bulunan midye ve benzeri katı parçacıklar yüzünden çalışamaz duruma gelmiş, bu süre zarfında kullanılan su miktarı hem depo seviyesinden hem de pompa istasyonunda bulunan pompaların çalışma saatleri baz alınarak ASKİ tarafından şirkete fatura edilmiş ve ödemesi şirket tarafından yapılmıştır. Su kaçağı, sayaç arızası ve benzeri nedenlerle sayaç endeksinde herhangi bir düzeltme ve indirim yapılmamıştır" değerlendirmesinin bulunduğunu bildirdi.

"Nereden temin edildiği belli olmayan suyu içerek geçiştirme olanağımız yoktur"

Bu iki tespitin, suyun kirliliğini resmi makamlarca ortaya koyduğunu ileri süren Gök, şunları kaydetti"

"Ankara'ya verildiği kabul edilen suyun artık tartışma götürmez bir şekilde Ankara'daki hemşehrilerimizin sağlığını bozduğu ortaya çıkmıştır. Dün Melih Gökçek aslında bir itirafta bulunmuştur. Şimdi biz de resmi belgelerle sadece sülfat değil, suyun içinde Tarım Bakanı'nın verdiği yazıya göre midye ve benzeri katı parçacıkların da bulunduğunu tespit etmiş bulunuyoruz. Ankaralılar bu suya layık değildir. Kesikköprü Barajından su verilmesinin Ankaralı'nın hayatını tehlikeye soktuğu artık ortadadır. Şimdi artık bilime başvumak zorundayız. Büyükşehir Belediye Başkanı da sussun, ben de susayım gerekirse ama bilimadamları konuşsun ve Ankaralıları rahatlatsın. Bu konuyu geçiştirme şansımız yoktur. Medyanın karşısında nereden temin edildiği belli olmayan bir bardak suyu içerek bunu geçiştirme olanağımız yoktur."

Gök, hangi semtlerdeki suyun kullanılamaz olduğunu ve ne sebeple kullanılamayacağının da kamuoyuna açıklanmasını istedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ankara'nın Şebeke Suyunda Kirlilik İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement