Ankara Sağlık Turizmi İçin Adımları Hızlandırıyor - Son Dakika
Yerel

Ankara Sağlık Turizmi İçin Adımları Hızlandırıyor

Ankara’nın sağlık turizmi alanında bir “marka kent” olması hedefine yönelik olarak kamu ve özel sektör birimlerince başlatılan çalışmalar hız kazanıyor.

26.11.2015 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın sağlık turizmi alanında bir "marka kent" olması hedefine yönelik olarak kamu ve özel sektör birimlerince başlatılan çalışmalar hız kazanıyor.

Bu hedef doğrultusunda dünya sağlık sektörünün önemli kurum temsilcileri ve profesyonellerini Ankara'da buluşturacak "Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı" (HEALT SUMEX 2016) için çalışmalara Ekim ayında başlanmıştı. Sağlık Bakanlığı ve Ankara Sanayici İşadamları Derneği (ASİAD) himayesinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) stratejik partnerliği ile HHB EXPO Fuarcılık tarafından düzenlenen HEALT SUMEX'in Yürütme Kurulu, ikinci toplantısını da gerçekleştirdi. Toplantıda, zirveye ilişkin hazırlıklar gözden geçirildi.

"ANKARA SAĞLIK TURİZMİNDE DE LİDER ŞEHİR OLACAK"

HEALTH SUMEX Kongre Başkanı Barış Aydın toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara'nın sağlık alanındaki potansiyeline işaret ederek, şunları söyledi:

"Ankara'nın sağlık turizminde bir lider şehir, marka bir kent olmasını hedefliyoruz. Bu zirve ile de bu hedefe ulaşma yönünde bir kararlılık ortaya koyuyoruz. Başkentimizin ulusal ve uluslararası bir sağlık turizmi merkezi olması yolunda yapılacak her türlü altyapı, tanıtım ve eğitim çalışmalarını bu etkinlikte tek bir çatı altında topluyoruz. Böylece bu yönde güçlü bir ilk adımı atmış bulunuyoruz. Ankara, her geçen gün sayısı artan, kaliteli ve bilimsel hizmetten ödün vermeyen konforlu sağlık kuruluşlarına; iyi eğitimli ve deneyimli hekim kadrosuna ve bu alanda gerekli diğer tüm koşullara sahip... Dolayısıyla Ankara, önümüzdeki beş yıllık süreçte Avrupa'nın önde gelen sağlık merkezlerinden biri olabilir. Ankara'nın sağlıkta bir marka kent olması yönündeki çalışmalarımız önümüzdeki dönemde daha da yoğunlaşacak. Bu hedefe hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz."

"TÜRKİYE 200 MİLYON KİLOMETREKARE ALANDA ÇEKİM MERKEZİ"

Aydın, artık sağlık turizminin ülkeler için önemli bir ihracat kalemi ve önemi her geçen gün artan bir sektör olduğunu belirtti. Sektörün dünyada hızla geliştiğini belirten Aydın, Türkiye'nin de sağlıkta güçlü alt yapısı, hastane donanımları, teknolojik seviyesi, yerleşmiş etik kuralları, birçok uluslararası başarıya imza atmış tıp profesyonelleri ve iyi yetişmiş sağlık personeli ile; bölgesinde ve dünyada en önemli destinasyonlardan biri olduğunu belirtti. Aydın, Avrupa, Asya, Orta Doğu, Kuzey ve Orta Afrika, Rusya ve BDT ülkelerine yakınlığı, ulaşım kolaylığı ve gelişmiş sağlık sistemi ile Türkiye'nin 200 milyon kilometrekarelik bir alanda çekim merkezi olduğuna işaret ederek, "Sağlık turizmi, Türkiye'ye de önemli fırsatlar sunuyor" dedi. Aydın, Türkiye'nin bu alanda potansiyelini iyi değerlendirmesi durumunda önemli bir şans yakalanacağını, 100 milyar doları aşan dünya sağlık turizmi pazarından aldığı payın buna paralel artacağını kaydetti.

3 BİN SEKTÖR TEMSİLCİSİ ANKARA'DA BULUŞACAK

Ankara ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda 28-30 Eylül 2016'da gerçekleştirilecek zirveye 3 bin dolayında sağlık sektörü ve paydaş sektör temsilcisinin katılımı, fuara ise 5 bin ziyaretçi bekleniyor. Zirvede, sektörün yapısal dönüşümü, Türkiye'de sağlık turizminin geliştirilmesi ve Ankara'nın bu alandaki zengin potansiyeli harekete geçirilerek bir marka kent olmasına yönelik konular masaya yatırılacak. HEALT SUMEX Yürütme Kurulu'nda; Sağlık Bakanlığı, ASİAD, TÜRSAB, TÜSİAV, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, TİKA, ATO, DEİK, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Medikal Turizmi Derneği, Ankara Sağlık Turizmi Derneği, Uluslararası Hasta Hizmetleri Derneği, Ankara Kalkınma Ajansı gibi birçok kurum ve kuruluşun temsilcisi ve sektör uzmanları yer alıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Sağlık Turizmi İçin Adımları Hızlandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement