Ankara Shoppingfest'in 13 Lüks Otomobili Çekilişle Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Ankara Shoppingfest'in 13 Lüks Otomobili Çekilişle Sahiplerini Buldu

Ankara Shoppingfest\'in 13 Lüks Otomobili Çekilişle Sahiplerini Buldu

“Şimdi Ankara’da Olmanın Tam Zamanı” sloganıyla 29 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali’nin (Ankara ShoppingFest-ASF) hediyesi 13 lüks otomobil noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişle sahiplerini buldu.

02.10.2014 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Şimdi Ankara'da Olmanın Tam Zamanı" sloganıyla 29 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali'nin (Ankara ShoppingFest-ASF) hediyesi 13 lüks otomobil noter huzurunda gerçekleştirilen çekilişle sahiplerini buldu.

Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan açıklamaya göre, ASF süresince başkent sınırları içerisinde banka kartı ve kredi kartı ile 50 TL ve katları kadar alışveriş yaparak çekiliş hakkı kazanan 13 kişi 1 Porsche Cayman, 6 Audi A1 ve 6 Audi A3 sahibi oldu.

Otomobil talihlilerinin belirlenmesi için çekiliş Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Ankara 46. Noter Vekili Cevdet Kabiş ve Milli Piyango yetkilileri huzurunda gerçekleşti. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ASF Komisyon Başkanı Yüksel Tavşan ile ATO Yönetim Kurulu üyeleri ile ASF Komisyon üyelerinin katıldığı çekilişte talihliler torbadan elle top çekme yöntemiyle belirlendi.

13 asil, 13 de yedek talihlinin belirlendiği çekilişte konuşan ATO Başkanı Bezci, "İnşallah otomobiller ihtiyaç sahiplerine çıkar" dedi. Geçen yıl düzenlenen festivalde 222 otomobilin hediye edildiğini hatırlatan Bezci, bu yıl lüks segment araba hediye etmeyi tercih ettiklerini söyledi. Bezci, 29 Ağustos'ta başlayıp, 14 Eylül'de sona eren festivalde, 17 gün boyunca kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Festival boyunca Ankara'nın ilçeleri dahil her yerinden banka ve kredi kartıyla 50 lira ve katları kadar alışveriş yapanların çekiliş hakkı kazandığına dikkati çeken Bezci, anlaşmalı 26 bankanın kredi ve banka kartıyla alışveriş yapanların 21 milyon 972 bin 377 çekiliş hakkı kazandığını kaydetti.

Ankara ShoppingFest'in Başkent için çok önemli olduğunu ve herkesin sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Bezci, "Bizim nihai hedefimiz, Ankara'nın turizm pastasındaki payını arttırmak. Bu hedefe ulaşabilmek için takip etmemiz gereken yol, 'Marka Şehir' yoludur. Ankara ShoppingFest, bu yoldaki vitrinimizdir. Ankara, Alışveriş Festivali'yle alışverişin başkenti haline gelirken, kazandırmaya ve sevindirmeye devam ediyor. Geçen yıl festivalimiz 222 talihliyle hafızalara kazınırken, bu yıl da 13 kişinin sahibi olacağı 1 Porsche Cayman, 6 Audi A1 ve 6 Audi A3 otomobil hediyemizle zihinlerde yer edecek" diye konuştu.

Bezci, halka açık olarak yapılan ve vatandaşların izleyici olarak katıldığı çekilişin ardından Porsche Cayman otomobil kazanan Ali Yalçın'ı arayarak kutlamak istedi ancak Yalçın, araba kazandığı haberine inanmayarak telefonu kapattı. İkinci kez aramada da Bezci'ye inanmayan Yalçın, alışveriş yaptığı kartın ait olduğu banka müdürünün aramasıyla ikna oldu. Bezci, Yalçın'ı kazandığı arabayı görmesi için ATO'ya davet etti.

SÜT SAĞARKEN PORSCHE KAZANDI

ATO Başkanı Salih Bezci, yaklaşık 450 bin TL değerinde otomobil kazanan talihli Ali Yalçın'ı öğleden sonra makamında kabul etti. Şaşkınlığını üzerinden atamayan Yalçın, Çubuk ilçesinde süt üreticisi olduğunu belirterek, "Süt sağarken, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci aradı, 'Porsche kazandınız' dedi, inanamadım" dedi.

Otomobil kazanan Yalçın'ı tebrik eden Bezci, Porsche Cayman'ın yaklaşık 450 bin lira, vergisinin ise 50 bin lira civarında olduğunu söyledi.

Yalçın, veraset ve intikal vergisini ödeyebilecek durumda olduklarını belirterek, otomobili ne yapacağı konusunda henüz karar vermediğini ifade etti. Büyük ihtimalle hediye otomobili satacağını kaydeden Yalçın, parayı hayvancılık sektöründe değerlendirebileceğini söyledi.

Otomobil talihlisi Yalçın'la birlikte Porsche Cayman otomobilin önünde hatıra fotoğrafı çektiren Bezci, "Çekilişe başlarken inşallah ihtiyacı olana çıkar demiştik, öyle de oldu" dedi. Talihli Yalçın, kazandığı otomobilin sadece veraset ve intikal vergisini ödeyecek. ASF kapsamında hediye edilen bir adet Porsche Cayman, 6 adet Audi A1, 6 adet Audi A3 bayramdan sonra sahiplerine teslim edilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Shoppingfest'in 13 Lüks Otomobili Çekilişle Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak ve mevcut listeleri değiştirebilecek. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yaratmıştır. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı
    09:09 Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı

    Honor, yeni amiral gemisi Honor Magic 6 Pro'yu İstanbul'da düzenlenen lansmanla tanıttı. Telefonun Türkiye fiyatı 59 bin 999 TL olarak açıklandı. Honor Magic 6 Pro, pil performansı ve ekran kalitesiyle dikkat çekiyor. Honor'un Türkiye pazarında büyüme hızı diğer rakiplerinden daha fazla. Cihazın 5000 nit ekran parlaklığı ve yüksek çözünürlüklü kamerası ön plana çıkıyor.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Üniversite Sanayi İş Birlikleri İçin Buluştu
    09:07 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Üniversite Sanayi İş Birlikleri İçin Buluştu

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversite sanayi iş birlikleri kapsamında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldi. Erzurum'da kurulması planlanan ileri teknoloji fabrikaları için istişarede bulunan Başkan Sekmen ve Rektör Çakmak, ETÜ Yüksek Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

  • Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı
    08:58 Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde kuş gözlemcisinin objektifine Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla intihanı yansıdı. Milleyha Sulak Alanı'nda yaşayan Alaca Yalıçapkını, avladığı balığı yutmaya çalışırken zorlanarak balığı dakikalarca sağa sola savurdu. Kuş gözlemcisi Alican Gümüş, bu doğal anları kaydetmenin keyif verici olduğunu belirtti.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu
    08:54 Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu

    Bursa'da düzenlenen 17 Yaş Türkiye Badminton Şampiyonası'nda Karışık Mixler kategorisinde mücadele eden Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Hasan Can Arslan, Zonguldak'tan Zeynep Değirmenci ile birlikte Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarıyla Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazanan Arslan, Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuyu ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.


Advertisement