Ankara - Türkiye'de İlk Okul Televizyonunu Kurdular - Son Dakika
Güncel

Ankara - Türkiye'de İlk Okul Televizyonunu Kurdular

Ankara - Türkiye\'de İlk Okul Televizyonunu Kurdular

Türkiye'de ilk okul televizyonunu kurdularAdem YAZICI/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Nallıhan Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu'nda Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilip, sosyal sorumluluk projesi kapsamında internet üzerinden olmak üzere Kasım 2015 tarihinden itibaren 6 aydır 7/24 saat ilk okul televizyonu yayını yapılıyor.

08.04.2016 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk okul televizyonunu kurdular

Adem YAZICI/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da Nallıhan Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu'nda Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilip, sosyal sorumluluk projesi kapsamında internet üzerinden olmak üzere Kasım 2015 tarihinden itibaren 6 aydır 7/24 saat ilk okul televizyonu yayını yapılıyor.

Nallıhan Kaymakamlığınından alınan olur ile yayına başlayan televizyon kısıtlı imkanlarla neler başarılabileceğininbir göstergesidir. Televizyon için okul Müdürü Mustafa Eryiğit ve öğretmenler el ele vererek stüdyo kurdular. Kendi evlerinden teknik malzemeler getirerek televizyon altyapısınız kurdular. Bu süreçte Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan profesyonel bir kamera hediye etti. Okuldaki öğrencilerin tamamı çeşitli görevlerle televizyonda görev alıyor. Öğrencilerin bu sayede kendilerini ifade edebilme becerileri kazanmalarının yanısıra özgüvenlerinin de arttığı belirtildi. Televizyonda eğitim programları, dini programlar, spor programlarının yanısıra öğrencilerin aktif yer aldığı özgün programlar da yer alıyor. Televizyon yayının okul internet sitesi 'tapdukemreiho.meb.k12.tr' adresinden izlenebileceği gibi 'Google playde Tapduk Emre İHO' uygulaması ile de izlenebildiği belirtildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN'DAN PROFESYONEL KAMERA

Nallıhan Tapduk Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Eryiğit,Türkiye'nin ilk okul televizyonunu kurduklarını ve 7/24 yayınlarının devam ettiğini belirtti. Eryiğit, "Yayınlarımız okul internet sitemizde akıllı telefon ve tablet uygulamalarında izlenebilmektedir. Bu projeye başlarken çıkış noktamız, okulumuzdaki destekleme ve yetiştirme kurslarına kalamayan, rahatsızlığı nedeniyle okula gelemeyen öğrencilerimize kaçırdıkları dersleri telafi imkanı sunmak amacıyla ders videoları çekip internette yayınlamaktı. Sonrasında 'Neden Türkiye'deki bütün öğrenciler bizim bu hizmetimizden faydalanmıyor?' düşüncesi hasıl oldu. Böylelikle biz büyük bir hayalin peşine düşerek okul televizyonu kurma çalışmalarına başladık. Önümüzde bir örneğinin olmaması ve büyük bir proje olması nedeniyle zor bir işe giriştiğimizin farkındaydık. Ancak aylarca süren çalışma neticesinde televizyon stüdyomuzu kurduk. Teknik, yazılımsal ve donanımsal ihtiyaçları giderdik. Bu süreçte Başbakan Yardımcımız sayın Lütfi Elvan'ın hediye ettiği profesyonel kamera projemize büyük katkı sağladı, kendisine şükranlarımızı sunarız" dedi.

PROGRAM, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERDEN

Okul televizyonunda, öğretmenlerin mesai saati dışında ve hafta sonu gönüllülük esasıyla bir ücret talep etmeden çektikleri ders videoları yayına veriliyor. Okul Müdürü Mustafa Eryiğit, İmam Hatip Ortaokulu olmaları nedeniyel toplumda dini farkındalık yaratmak amacıyla dini eğitim programları, eğitimdeki gelişmelerin aktarıldığı haber bültenleri, ebru sanatı yapımıyla ilgili program, öğrencilerin hazırladığı özgün programlarla Türkiye'deki diğer imam hatip okullarından haberler gibi çok sayıda programın yayınlandığını belirtti. Müdür Eryiğit, "Sosyal sorumluluk projelerine önem veren bir okul olmamız hasebiyle okulumuzda devam eden askıda ekmek, yetim kardeş, sabah namazı buluşmaları için de ayrıca programlar yapıp televizyonumuzda yer veriyoruz" dedi.

Okul televizyonunun şuan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden günlük ortalama 7 bin izleyici sayısıyla yayınlarına devam ettiği belirtildi. Müdür Eryiğit, "İzleyicilerimiz tarafından televizyonumuz, dünyanın dört bir köşesinden izlenebilmektedir. İzleyicilerimizden mail, telefon gibi yollarla aldığımız geri bildirimlerle, memnuniyetlerini ve beğenilerini ifade etmektedirler" dedi. Başarının bir hedef değil, bir yolculuk olduğunun bilinciyle Türkiye'de ilklere imza atan okul olduklarını belirten Müdür Eryiğit, "TÜBİTAK ile yaptığı projeler, Türkiye geneli yarışmalarda elde ettiği dereceler, Türkiye'nin ilk okul televizyonunu kurmamız ve başarıyla devam eden sosyal sorumluluk projelerimizle bu yolculuğumuzu sürdürmekteyiz. Destek olan herkesten Allah razı olsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara - Türkiye'de İlk Okul Televizyonunu Kurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu
    11:52 CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu

    CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya hitaben, Trabzon'da istihdam sağlayan Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin kapatılacağı iddialarına karşı çözüm üretme çağrısı yaptı. Suiçmez, çağrı merkezinin kapatılması durumunda 350 kişinin işsiz kalacağını ve bu durumun ciddi mağduriyetlere yol açacağını belirtti.

  • Kozan'da Dolandırıcılık ve Uyuşturucu Satışı Yapan İki Kişi Yakalandı
    11:51 Kozan'da Dolandırıcılık ve Uyuşturucu Satışı Yapan İki Kişi Yakalandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde yapılan huzur güven uygulaması sonucunda, dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçlarından aranan iki kişi yakalandı. Uygulamalar sırasında bir tabanca ve fişekler ele geçirilirken, modifiye edilmiş 5 otomobile işlem yapıldı. Ayrıca, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında yapılan denetimlerde de uyuşturucu madde ele geçirilerek bir uyuşturucu satıcısı ve bir dolandırıcılık şüphelisi tutuklandı.

  • Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi
    11:49 Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi

    Bursa'da atv motosikleti ile yayaya çarptıktan sonra kaçan sürücü, 1 kilometre ileride vatandaşlar tarafından yakalanıp darp edildi. Sürücü, polis ekiplerine teslim edildi. Olay, merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi Özlüce Bulvarı üzerinde meydana geldi. Atv sürücüsü çarptığı yayanın arkadaşları tarafından yakalanarak darp edildi. Polis ekipleri olay yerine gelerek sürücüyü gözaltına aldı.

  • 15 Aylık Bebek Umreye Gitti
    11:48 15 Aylık Bebek Umreye Gitti

    Ali ve Tuğçe çiftinin minik oğulları Aslan Gündoğan, ailesiyle birlikte umreye gitti. 20 günlük umre vazifesini yerine getirecek olan Aslan, ilgi odağı oldu. Anne Tuğçe Gündoğan, oğlunu da yanında götürmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

  • 11:46 "Jakuzi" tartışması ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nin borcu dudak uçuklattı

    Son dönemlerde "jakuzi" tartışmaları ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nde güncel borç tablosu belediye binasına asıldı. Tabloya göre; belediyenin yaklaşık 2 milyar TL'lik borcu var


Advertisement