Ankara Yenimahalle Necmi Şahin İlköğretim Okulu'na AB'den Proje Ödülü - Son Dakika
Yerel

Ankara Yenimahalle Necmi Şahin İlköğretim Okulu'na AB'den Proje Ödülü

"eğitimde cinsiyet ayrımcılığını önleme" üzerine yaptığı projeyle AB'den proje ödülü kazandı.

06.12.2011 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Yenimahalle Necmi Şahin İlköğretim Okulu,

"eğitimde cinsiyet ayrımcılığını önleme" üzerine yaptığı projeyle AB'den proje ödülü kazandı.

Okul, toplumlarda genç kızlara ve kadınlara ikincil statüde davranılmasının, genç kızların okullardan erken ayrılmak zorunda bırakılması ve buna benzer olayların önüne geçmek amacıyla bir proje geliştirdi. Necmi Şahin İlköğretim Okulu, İngiltere, Romanya, Polonya ve Letonya'daki okullarla ortaklaşa düzenlenen projenin koordinatörlüğünü de üstlendi.

AB Bakanlığına ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'ne başvuru yaparak proje çalışmalarına başlayan okul, 17-23 Ekim tarihleri arasında Ankara'da, işbirliği yapılan 4 ülke okullarından 13 öğretmen ve 3 öğrenciyle birlikte projenin ilk çalışma toplantısını yaptı.

-23 bin avroluk mali destek-

AB tarafından kabul gören proje, 2011-2013 arasında kullanılmak üzere 23 bin avroluk kaynakla ödüllendirildi.

Projenin başkanlığını yapan, Necmi Şahin İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Ferdi Elçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Proje kapsamında Aralık ayı içerisinde her okul kendi bünyesinde 'eğitimde cinsiyet ayrımcılığı' konulu resimler yapacak ve başarılı bulunan resimler Şubat ayında İngiltere'de sergilenecek. Ayrıca Ocak ayında resmi kurumlarla ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılarak cinsiyet ayrımcılığı konusunda neler yapılabileceği incelenecektir. Bu incelemelerin sonuçları daha sonra kurulacak olan web sitesinde yayımlanacak" diye konuştu.

Kendilerine verilen mali destekle yurt dışı gezileri yapmayı planladıklarını belirten Elçioğlu, "En az 16 öğretmen ve 8 öğrenciyi yurt dışına götürmeyi planlıyoruz" dedi.

Proje başkanı Elçioğlu, hedefleri arasında, "okul çevresinde oturan ve okula devam etmeyen öğrencileri tespit ederek, devamsızlık nedenlerini araştırmak ve bu nedenleri ortadan kaldırmak" olduğunu da söyledi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara Yenimahalle Necmi Şahin İlköğretim Okulu'na AB'den Proje Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement