Ankara Yolu Gidiş İstikameti Trafiğe Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Ankara Yolu Gidiş İstikameti Trafiğe Açılıyor

Ankara Yolu Gidiş İstikameti Trafiğe Açılıyor

Bursaray Kestel hattı inşaatı kapsamında istasyon ve hat inşaatı nedeniyle trafiğe kapatılan Ankara yolu gidiş istikameti Esenevler-Otosansit arasında asfaltlama çalışmaları başladı.

18.04.2012 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaray Kestel hattı inşaatı kapsamında istasyon ve hat inşaatı nedeniyle trafiğe kapatılan Ankara yolu gidiş istikameti Esenevler-Otosansit arasında asfaltlama çalışmaları başladı. Başkan Altepe, hava şartlarının uygun gitmesi halinde yolun gidiş istikametinin Cumartesi günü trafiğe açılacağını söyledi.

Kesintisiz ve konforlu ulaşımın kentin doğusuna ulaştırılması amacıyla inşaatına başlanan Bursaray Kestel hattında hava şartlarının mevsim normallerine dönmesiyle birlikte çalışmalara hız verildi. Güzergah üzerindeki 7 durağın kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanırken, Ankara yolu üzerinde yaşanan trafik sıkışıklığının da ortadan kaldırılması amacıyla yol düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Özellikle Ankara yolu gidiş istikametinde trafiğin Yiğitler Mahallesi ve Otosansit'e yönlendirilmesi nedeniyle bölgede yaşanan sorun ortadan kaldırılıyor.

Ankara yolu gidişi Cumartesi açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursaray hattı üzerindeki çalışmalar hızla sürerken, Ankara yolu gidiş istikametinin bir an önce trafiğe açılması için düğmeye bastı. Esenevler'e yapılacak kavşağın Ankara yolu gidiş istikametinin tamamlanmasının ardından asfaltlama çalışmalarına başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte yüklenici firmanın sorumlularından çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar kapsamında Ankara yolu gidiş istikametinde trafik akışının Yiğitler Mahallesi ve Otosansit içinden sağlandığını hatırlatan Başkan Altepe, "Özellikle bu bölgedeki trafik yoğunluğu bazı sıkıntılara neden oluyordu. Sorunları bir an önce çözmek için yolun biten bölümlerini etap etap hizmete açılıyoruz. Şimdi Esenevler - Otosansit arasında yol düzenleme çalışmaları tamamlandı, asfaltlama çalışmalarını başlattık. Hava şartlarının uygun gitmesi halinde 3 gün içinde asfaltlamayı tamamlayıp, Cumartesi günü Ankara yolu gidiş istikametini trafiğe açmayı planlıyoruz. Böylelikle Yiğitler Mahallesi ve Otosansit içindeki trafik sorunu ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.

Etap etap açılacak

Projenin bundan sonraki bölümlerinin de tamamlandıkça bekletilmeden hizmete açılacağını vurgulayan Başkan Altepe, "Konforlu ulaşımı kentin doğusu ile buluşturacak raylı sistem çalışmalarında önemli bir mesafe kat edildi. Projenin tamamlanmasını beklemeden nasıl Ankara yolu gidiş istikametini ulaşıma açıyorsak, diğer tamamlanan bölümleri de zaman kaybetmeden hizmete açacağız. Hedefimiz yılsonuna kadar bütün imalatları tamamlayıp, 2013 yılının bahar aylarında bu hatta yolcu taşımaya başlamak" dedi.

(SA-İHS

18.04.2012 11: 19: 06

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Yolu Gidiş İstikameti Trafiğe Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement