Ankara Yolundaki Çalışmalar Kasım Ayında Bitiyor - Son Dakika
Yerel

Ankara Yolundaki Çalışmalar Kasım Ayında Bitiyor

Ankara Yolundaki Çalışmalar Kasım Ayında Bitiyor

Karayolları 7. Bölge Müdür Vekili Mustafa Reis, Samsun-Ankara yolundaki çalışmaların Kasım ayında bitirileceğini söyledi.

17.10.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolları 7. Bölge Müdür Vekili Mustafa Reis, Samsun-Ankara yolundaki çalışmaların Kasım ayında bitirileceğini söyledi.

Karayolları 7. Bölge Müdür Vekili Mustafa Reis, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurum çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Reis, Samsun Valisi İbrahim Şahin'in "Şu Ankara yolunu bitirin artık, yılan hikayesine döndü" sözleri üzerine şu açıklamayı yaptı: "Ankara yolunda küçük bir yerimiz kaldı. Yaklaşık 400 metrelik bir yer kaldı. Burada da bir imar problemi var. Şu anda da çözülmedi. Biz mevcut koridorun içerisinde projemizi sığdırmaya çalışıyoruz. Burada sadece bir yaya yollarını yapamayacağız. Samsun - Ankara karayolunu Kasım ayında bitirip yolu trafiğe tamamen açıyoruz" dedi.

TEKKEKÖY KAVŞAĞINA ÜST GEÇİT

Daha sonra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Karayolları 7. Bölge Müdür Vekili Mustafa Reis'e şunları sordu: "Atakum ilçesinde bizim 2 tane büyük tesisimiz yapılmakta. Önümüzdeki 1 ay içersinde 'olimpik havuzumuzun' açılışı yapılacak. Onun yanındaki 'sporcu fabrikası' dediğimiz çok amaçlı bir spor salonu inşaatı Ocak ayında bitecek. Burada büyük bir sirkülasyon olacak. Bizim buraya bir üst geçit talebimizi nasıl uygun görürsünüz? Dolayısıyla burada karşıya geçişlerde sıkıntılar yaşanabilir. Bu tesisimiz her iki kavşağın tam ortasında kalıyor. Aileler de şimdiden endişeleniyor. Ayrıca Tekkeköy ilçesinde 3 tane büyük tesisimiz var. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Stadyumu, Fuar ve Kongre Merkezi ile Yaşar Doğu Spor Salonu'nu kullanacağız. Burada da büyük bir trafik olacak. Buradaki Tekkeköy kavşağını rahatlatmak ile ilgili bir çözüm var mı?"

TEKKEKÖY'E KATLI YOL

Özyurt'un sorularına cevap eren Mustafa Reis, "Atakum ilçesindeki tesislerin önüne yaya üst geçidi yapılmasının ihalesi bu seneye yetişmesi mümkün değil. Yalnız bizim 4 tane üst geçit ihalemiz var. Bunlar 1 tanesi 19 Mayıs ilçesi, 2 tanesi Bafra ilçesi ve bir tanesi de Atakum civarındaydı. Yapılacak olan 4 üst geçitten 2 tanesinde yer konusunda sıkıntı var. Bu üst geçidin bir tanesini buraya kaydırma şansımız olabilir. Tekkeköy kavşağı ile ilgili bizim projemiz var ama ihalesini yapamadık. Burada 800-900 metreye yakın katlı yol düşünüyoruz. Yani transit yolu üste alıyoruz, altta ta 2 tane kavşak oluşturuyoruz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara Yolundaki Çalışmalar Kasım Ayında Bitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement