Ankaragücü'nde İkinci Yiğiner Dönemi - Son Dakika
Spor

Ankaragücü'nde İkinci Yiğiner Dönemi

Ankaragücü\'nde İkinci Yiğiner Dönemi

Ankaragücü olağanüstü genel kurulunda, tek aday olarak seçime giren Mehmet Yiğiner ikinci kez başkan seçildi Ankaragücü Başkanı Yiğiner: "Ankaragücü, diriliş sloganıyla küllerinden yeniden doğdu"

25.01.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankaragücü Olağanüstü Genel Kurulu'nda, tek aday olarak seçime giren Mehmet Yiğiner, kullanılan 451 oyun tamamını alarak yeniden başkan seçildi.

Ankaragücü Spor Kulübü'nün Tandoğan Tesisleri'nde düzenlenen ve geçen hafta çoğunluk sağlanamamasının ardından bugüne ertelenen olağanüstü genel kurulunda divan başkanlığına Hüseyin Ar seçildi.

Genel kurulun gündeminde yer alan maddelerden Ankaragücü'nün futbol şubesinin ayrılarak anonim şirkete dönüştürülmesi oybirliğiyle kabul edildi. Kulüpten ihraç edilen eski kulüp başkanı Cengiz Topel Yıldırım hakkındaki kararın değiştirilmesi yönündeki itirazın reddedilmesi üzerine ise bazı Ankaragücü taraftarları salonu terk etti.

- "Ankaragücü, diriliş sloganıyla küllerinden yeniden doğdu"

Mehmet Yiğiner, seçimden önce yaptığı konuşmada, Spor Toto 2. Lig takımlarından Ankaragücü'nün önünü açmak için olağanüstü kurulda toplandıklarını belirterek, "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Kulübe destek olabilecek maddi manevi tüm arkadaşlarımıza istendiği takdirde görevi devrederiz" dedi.

Yiğiner, göreve gelmesinin ardından kulübün içine siyasetin sokulmaması için çaba sarf ettiğini vurgulayarak, futbol şubesinin ayrılarak anonim şirkete dönüştürülmesinin kulübün borçlarının ödenmesi için bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Uzun süredir yaşanılan maddi zorluklara rağmen yönetim olarak göreve geldikleri süre içerisinde özellikle FIFA'ya ve kadrodaki futbolculara ödenmesi gereken borçların önemli ölçüde azaltıldığını belirten Yiğiner, "Ankaragücü, diriliş sloganıyla küllerinden yeniden doğdu" şeklinde konuştu.

Bu sezon küfürlü tezahürattan ceza almadıkları için taraftarlarına teşekkür eden Yiğiner, tribünlerde söz konusu hareketlerin sadece küçük bir grup arasında kaldığını ve bunun da zamanla biteceğine inandığını belirtti.

- "Bizi destekleyeni biz de destekleriz"

"Bizi destekleyeni biz de destekleriz. Mevzu sadece Ankaragücü'nü yaşatmak" diyen Yiğiner, hentbol ve masa tenisi gibi diğer branşlarda da ayağa kalkıp atağa geçtiklerini vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ve Makina Kimya Enstitüsü (MKE) yetkilileriyle kendilerine destek olmaları konusunda yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Yiğiner, "Ankaragücü'nü itibarlı hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Göreve geldiğimizde çok gol yiyen ve sürekli küme düşen bir takımdık. Bugün Ankara'ya gelen takımların ayağı titriyor çünkü en çok gol atan takımlardan birisi haline geldik" değerlendirmesinde bulundu.

Yiğiner, bu sezon hedeflerinin şampiyonluk olduğunun altını çizerken, "Bugün Süper Lig'deki bazı takımlara bakınca hiçbir hareket yok ama Ankaragücü'nde elhamdülillah her zaman bir hareketlilik var. Tüm olumsuzlara rağmen mücadele edeceğiz. Bu sezon çok çalışıp gayret edeceğiz ve şehrimize inşallah şampiyonluk getireceğiz" diye konuştu.

451 oyun tamamını aldı

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Beş sandıktaki 451 oyun tamamını alan Yiğiner, ikinci kez Ankaragücü Kulübü Başkanı oldu.

Yiğiner, sonucun açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, ikinci kez göreve seçilmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Artık camia olarak birlik zamanın geldiğini dile getiren Yiğiner, "Allah utandırmazsa, zorlu sürecin üçte ikilik bölümünü geride bıraktık. Artık kulübümüze sahip çıkarak sportif başarılar elde etmemiz gerek. Güzel günler yakın" ifadelerini kullandı.

Yönetim kurulu

Mehmet Yiğiner'in başkanlığındaki yönetim, denetim ve disiplin kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim kurulu: Metin Akyüz, Ercan Yoldaş, Nuri Muhammet Yaman, Gürkan Büyükkaralı, Önder Akdoğan, Bülent Şükrü Tanyeri, Şaban Uğur Deveci, Hakan Bilgin, Fatih Mert, Tamer Açar, Ertan Şahin, Hasan Bilgili, Muhammer Kılıç, İsmail Atasoy, Osman Gazi Kandaş, Zekerya Murat, Abdullah Kocaoğlu, Deniz Çiçek

Denetim kurulu: İbrahim Erdinç Ünal, Ziyarettin Üçpınar, Fatih Öztürk

Disiplin kurulu: Soner Yıldırım, Hilmi Yaman, Naim Öztürk, Ömer Yılmaz, Tunçay Elmadağlı, Berat Çakır, Sedat Öztürk. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ankaragücü'nde İkinci Yiğiner Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement