Ankaragücü'nden Sert Açıklama - Son Dakika
Spor

Ankaragücü'nden Sert Açıklama

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Ankaragücü'nde, kulüp yönetim kurulu, dünkü BUGSAŞ Spor maçında çıkan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

13.10.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açıklamada, yönetim kurulunun tüm çabasına rağmen çıkar gruplarının iş başında olarak kulübü sıkıntıya soktuğu öne sürüldü.

Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ligin 8. haftasında sahalarında 1-0 galip geldikleri maçta çıkan olaylara ilişkin, "Zor günlerimizde maddi manevi destek vererek can suyu olan esnaf arkadaşlarımız, bu desteklerini devam ettirmek için maça gelerek takıma katkı sağlamak istemişler ancak her ne hikmetse Ankaragücü'nün sırtından geçinen, kendilerine menfaat sağlayan çıkar gruplarının kışkırtmasıyla küfür ve hakaretlere maruz kalmışlardır" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Yönetim olarak küfür, kötü tezahürat ve saha olaylarının önlenmesi için yapmış olduğumuz açıklamaların amacı, sahamızın kapanmasını önlemek, paraya ihtiyacı olan kulübümüzün para cezası almasını engellemektir. Fakat tüm çabalarımıza rağmen çıkar grupları iş başında olup kulübümüzü sıkıntıya sokmuşlardır. Bu olaylar sebebi ile Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulanacak para cezası bilet fiyatlarına yansıtılacaktır." Açıklamada, maç esnasında takımı desteklemek yerine yine başka işlerle uğraşılması, gol atıldığı halde sevinç yaşanması gerekirken sahaya girilmesi, protesto edilmesi, maçtan sonra saha dışında da olay çıkartılması, vatandaşlara saldırılması, araçların taşlanması ve çevreye zarar verilmesinin asla kabul edilemez olduğu vurgulandı.

"Bu kişiler Ankaragüçlü olamaz" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ankaragücümüzü yok etmeye, bitirmeye çalışan bu kişileri kınıyor ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Kulübünün yaşamasını isteyen, kulübüne sahip çıkar. Bu çıkar gruplarına fırsat vermez.Tüm olumsuzluklara rağmen kulübünden hiçbir menfaat beklemeden takımını destekleyen gerçek Ankaragücü taraftarlarımıza da teşekkür ederiz."

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Ankaragücü'nden Sert Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement