Ankaraspor'a Sportif Davranış Dalında Şeref Diploması Verildi - Son Dakika
Spor

Ankaraspor'a Sportif Davranış Dalında Şeref Diploması Verildi

Ankaraspor\'a Sportif Davranış Dalında Şeref Diploması Verildi

Başkent ekibi Ankaraspor'a sportif davranış dalinda şeref diploması verilirken, ödül getiren centilmen davranış 6 Ekim 2012'de TFF Coca Cola Akademi Elit Ligi 8.haftasında Aktepe Stadı'nda Fenerbahçe karşısında sergilenen oyuncu değişikliğiyle...

23.10.2013 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent ekibi Ankaraspor'a sportif davranış dalinda şeref diploması verilirken, ödül getiren centilmen davranış 6 Ekim 2012'de TFF Coca Cola Akademi Elit Ligi 8.haftasında Aktepe Stadı'nda Fenerbahçe karşısında sergilenen oyuncu değişikliğiyle olmuştu.

Ankaraspor U14 takımı, 2-0 yenik durumdan maçı 2-2 eşitliğe getirirken, 53. dakikada ikili mücadelede Fenerbahçe takımı oyuncusu Batuhan'ın burnunun kırılmasıyla, oyuncu değiştirme hakkını tamamlamış olan sarı-lacivertli takım sahada 10 kişi kaldı. Bu durum sonrası Ankaraspor'un teknik direktörü ve idarecileri de bir oyuncularını oyundan çıkarma kararı aldılar. Bu centilmence davranış tribünleri dolduran oyuncu aileleri ve alt yapı oyuncuları tarafından alkışla karşılandı. Daha sonra Fenerbahçe maçtan 3-2 galip ayrıldı.

YURTGÜVEN, "AVUTMAK İÇİN ÖDÜL VERDİLER"

Amaçlarının bu tür davranışlarla ödül almak olmadığının altını çizen Ankaraspor A.Ş. Genel Menajeri Ender Yurtgüven, "Bize ödül getiren bu tür davranışlar, Ankaraspor kültürünün bir parçası. Bu kültüre sahip olan hocalarımız, aynı doğrultuda altyapı oyuncularımızı eğitiyorlar. Layık görüldüğümüz bu ödülü, aynı davranışı tekrarlayan Fenerbahçe'ye verilen Dünya Fair-Play Büyük Ödülü'nün avuntusu olarak görüyorum. Bize karşı yapılan haksızlıkları hazmedemiyoruz. Bu olayda da bir kez daha görüldü ki davranışın büyüklüğü değil camianın büyüklüğü prim yapıyor. Ben altyapı hocalarımı ve oyuncularımı kültürümüzü devam ettirdikleri için bir kez daha kutluyorum" şeklinde konuştu.

ŞALAP, "EN TEMEL UNSURUMUZ FAIR PLAY"

Ankaraspor A.Ş. Altyapı Gençlik Geliştirme Direktörü Çağatay Rüştü Şalap ise alınan anlamlı ödülün ardından şunları söyledi: "Fair-Play, Akademi liglerinin en temel unsurlarından biridir. Buna bağlı olarak biz kulübümüzde, oyuncularımıza bunun önemini her fırsatta vurguluyor ve uygulamaları için gerekli şartları oluşturuyoruz. Ödül aldığımız maçta da oyuncularımıza küçük bir hatırlatma yaparak bu davranışı yapmaları için yol gösterdik. Bu tür davranışlar sadece bugün ve yarın olmamalı futbol var olduğu sürece futbolun paydaşları olan antrenör- futbolcu-hakem-yönetici ve seyirci tarafından bir alışkanlık haline getirilmeli. Bir kültür halini almalı. Bu konuda biz ve bizim gibi davranışları sergileyenlere destek olan görsel ve yazılı basında destek olan gazeteci-yazar büyüklerime ayrıca teşekkür ederim."

YAKUPOĞLU, "BU BAŞARI HEPİMİZİN"

Ortaya koyduğu başarılı çalışmaları, renkli kişiliği ve insani yönüyle Türk futbolunun örnek insanlarından biri olan Ankaraspor U14 Teknik Sorumlusu Nuri Yakupoğlu nam-ı değer Cambaz Nuri ise aldıkları ödülle ilgili olarak şu ifadelerde bulundu: "Parolamız önce insan, sonra sporcu ve sonra futbolcu olmak! Biz akademi liginde oynadığımız her maça futboldan keyif almak için çıkıyoruz. Hatta bazı zamanlar attığımız ve yediğimiz golleri takip etmeyip birbirimize soruyoruz. Bizim için önemli olan bu güzel oyundan keyif almak ve izleyenleri keyiflendirmek… Ankara futboluna ve bizlere bilgi birikimiyle çok şeyler kazandıran Sayın Ahmet Gökçek'in her fırsatta vurguladığı skora değil sürece endeksli, fair-play ruhunu ön planda tutan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu başarı hepimizin! Grubumuzun başarısı için bizlere destek veren tüm Ankaraspor ailesine, yönetimimize ve antrenör arkadaşlarıma takımım adına teşekkür ediyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ankaraspor'a Sportif Davranış Dalında Şeref Diploması Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement