Anlayan: "Osb'nin Büyümesi İçin Beklenen Müjde Geldi" - Son Dakika
Yerel

Anlayan: "Osb'nin Büyümesi İçin Beklenen Müjde Geldi"

Anlayan: "Osb\'nin Büyümesi İçin Beklenen Müjde Geldi"

Ordu’nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Organize Sanayi Bölgesi’nin(OSB) büyümesi için beklenen müjdeli kararın çıktığını söyledi.

31.03.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Organize Sanayi Bölgesi'nin(OSB) büyümesi için beklenen müjdeli kararın çıktığını söyledi.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nin büyümesi ile ilgili son olarak MTA Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'nden 'uygundur' kararı çıktığını ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Artık bundan sonra ikinci aşamaya geçiyoruz. Şu anda Sanayi Bakanlığı'nın bin dönümlük alanda istimlak planı hazırlığı kararının çıkmasının tarafımıza tebliğini bekliyoruz" dedi.

"EN ÖNEMLİ BİRİNCİ AŞAMA TAMAMLANMIŞ OLDU"

Başkan Anlayan şöyle devam etti: "MTA'dan uygun görüş geldi, Sanayi Bakanlığı'na iletildi. Bugün itibariyle en son görüş olarak da Devlet Hava Meydanları'ndan uygun görüş alınarak Sanayi Bakanlığı'na iletildi. Artık Organize Sanayi'nin büyümesindeki en önemli birinci aşama tamamlanmış oldu. Ben Fatsa'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Zorlu bir süreç de artık birinci aşamanın sonuna gelmiş bulunuyoruz yani yolu yarıladık. Vatandaşlarımız bunu artık her şey bitti, yarın kazma vurulacak anlamında zannetmesin çünkü buranın hazırlanması ciddi bir süreç gerektiriyor. Bu iki aşamalı bir süreç şu anda birinci aşamayı nihayetlendirmiş bulunuyoruz. Bundan sonra yine önümüzde ciddi bir süreç var ama bu aşamaya kadar da işi takip eden destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum."

ŞİMDİ İSTİMLAK AŞAMASI

Şimdi ikinci aşamasında istimlak kararları ve istimlak yapımları aşamasına geldiklerini anlatan Anlayan, "Tabi orasının tamamı özel mülkiyet, özel mülkiyet sahiplerine de büyük sorumluluk düşmektedir. Tabi ki kimsenin yerini ucuza almak, bedavaya almak gibi bir niyetimiz ve imkanımız yok zaten. Sonuçta bedeli karşılığında alınacak. Tabi bedeli de konuşulurken herkesin farklı fiyatlar konuşarak da nasıl olsa devlet alacak diye de afaki uçuk rakamların konuşulması burayı çıkmaza sokabilir. Bu vesileyle vatandaşımız kendini de Fatsa'yı da mağdur etmeyecek ve Fatsa'nın önünde binlerce kişinin çalışacak istihdam alanı oluşturacak imkanı da bize sağlamaları gerekiyor. Bu vesileyle bundan sonra da istimlak aşamasında da bire bir oradaki yer sahipleriyle de istimlak konusunu görüşeceğiz. Şimdi istimlak planı hazırlığına başlayacağız. İnşallah o da bitince kazmayı vurma aşamasına geliyoruz. Yolu yarıladık, çok önemli bir aşamaydı. Fatsa'mıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anlayan: 'Osb'nin Büyümesi İçin Beklenen Müjde Geldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement