Anlı ve Kışanak'tan Kararlılık Mesajı - Son Dakika
Güncel

Anlı ve Kışanak'tan Kararlılık Mesajı

Anlı ve Kışanak\'tan Kararlılık Mesajı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin gelişim alanlarında yürüttüğü yol çalışmaları, menfaatçi grubun engellemelerine rağmen devam ediyor.

21.08.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'nın Ulaşım Mastır Planı dahilinde Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinin gelişme bölgelerinde toplam 36 kilometre yeni yol açma çalışması devam ediyor.

Trafiği rahatlatmak ve ulaşılabilirliği artırmak amacıyla çalışmalarını, Kayapınar'da Mezopotamya, Laleş, Diclekent, Selahattin Eyyubi ve Fırat Bulvarları, Sipan, Jiyan, Dorşin Caddeleri; Bağlar'da Aram Tigran Bulvarı, Evrim Alataş, Hashawar, Azadi, Ahmet Kaya, Haskif, Newroz, Şengal Caddeleri; Yenişehir ilçesinde ise Mir Cembeli ve Mir Celadet Bulvarları, Hilar ve Şeyh Bedrettin Caddelerinde hızla yürüten ekiplerin, Nazım Hikmet Bulvarı'ndaki çalışmaları engelleme nedeniyle yavaş ilerliyor.

Kayapınar ilçesinde Mezopotamya ve Dorşin Caddesi'ni birbirine bağlayacak 1400 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğindeki Nazım Hikmet Caddesi'nde, belediye yol yapım ekiplerinin yol çalışmaları, bir haftadır menfaat grubu tarafından engelleniyor.

Bir zabıta görevlisi yaralandı

Söz konusu menfaat grubu bugün sabah saatlerinde belediye ekiplerinin yol çalışmasını durdurmak için yaptığı saldırıda, bir zabıta görevlisi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olayın duyulması üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, hastaneye giderek, yaralı zabıta görevlisinin durumu hakkında bilgi aldı, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Eş Başkan Gültan Kışanak ise yol çalışmasının yürütüldüğü Nazım Hikmet Bulvarı'na geçerek, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan, Büyükşehir Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç ve Meclis Üyesi Erkan Erenci'den bilgi aldı. Ardından çalışmanın sürdürüleceğine ilişkin kararlılık açıklaması yaptı.

Kışanak: Bu yerleşim yerlerinden binlerce insan oturacak

Kışanak, kentleşmenin olduğu her yerde belediyenin asli görevini yapacağını söyledi. Söz konusu alanın altyapı hizmetleri ve yol güzergahlarının zamanında bitirilmesi gerektiğini söyleyen Kışanak, "Şu anda belki birkaç kişi kendi çıkarları için bu tartışmayı yapıyor; ama on binlerce insan bu yerleşim yerlerinde oturacak. Onların sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için altyapı hizmetleri, kanalizasyon, su, doğalgazın gelmesi ve yolun açılması sağlanmalıdır." dedi. Ulaşımın olmadığı bir yerde yaşamın sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinin imkansız olduğuna dikkat çeken Kışanak, şöyle konuştu:

"O nedenle bizim yaptığımız burada bütün Amed halkına hizmettir. Herkes bu yolları kullanacak. Bu şehirde yaşayan milyonlarca yurttaşımız bu yolu kullanacak. Onun için birkaç kişinin kişisel menfaatleri ve çıkarları için biz yol gibi en temel hizmeti aksatamayız."

'Halkımızın layık olduğu hizmetlere kavuşması için çalışıyoruz'

Yol yapım çalışması yürüten personele, "fedakarca" çalıştıkları için teşekkür eden Kışanak, "Belediyemizin, yerel yönetimlerin yönetimi, meclis üyelerimiz, bizler hep beraber bu çalışmanın daha sağlıklı yürütülmesi için çalışacağız. Sorun ve sıkıntıları da aşarız. Biz kimsenin mağdur olması için değil, tam tersine tüm halkımızın layık olduğu hizmetlere kavuşması için bu çalışmayı yürütüyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Anlı ve Kışanak'tan Kararlılık Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement