Anlı'ya Danimarka Heyeti'nden Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Anlı'ya Danimarka Heyeti'nden Ziyaret

Anlı\'ya Danimarka Heyeti\'nden Ziyaret

Newroz Bayramı'na katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Danimarka heyeti, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

19.03.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka Kızıl/Yeşil Parti Milletvekilleri Nicola Villumsen ve Soren Sondergaard, Avrupa Parlamentosu Üyesi Maj Rydbjerg, Danimarka Randers Belediye Meclis Üyeleri Bjarne Overmark ve Kim Kristensen, Danimarka Alevi Derneği Başkanı Feramuz Acar ve Danimarka Kızıl/Yeşil Parti Üyeleri, dün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek, Eş Başkan Fırat Anlı'yı makamında ziyaret etti.

Heyet adına konuşan Danimarka Kızıl/Yeşil Parti Milletvekili Nicola Villumsen da Newroz Bayramı'nın Kürtlerin sembolü olduğunu ve bu coşkuyu yakından görmek için kentte bulunduklarını ifade etti. Villumsen'in konuşmasından sonra konuşan Anlı, "Umarım bu yılki Newroz, Kürtler ve Ortadoğu'daki tüm halkların bir arada yaşamasının başlangıcı olur" dedi.

'Aydınlık ve Umut Kazandı'

Ortadoğu'da DAİŞ'in vahşi saldırılarını engelleyen tek gücün Kobane'deki kadınlar ve genç delikanlılar olduğunun altını çizen Anlı, "Tabii saldırlar karşısında uluslararası bir dayanışma ve sahiplenme yaşandı. Bunu da önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Tabiri caizse Kobane'de yaşanan savaş mitolojik savaşlara benziyordu. Bir tarafta karanlığı temsil edenler diğer tarafta aydınlık için mücadele edenler savaştı. Sonuçta aydınlık ve umut kazandı" şeklinde konuştu.

Herkesi tek tipleştirmeye çalışanların kaybettiğine dikkat çeken Anlı, çoğulculuktan yana olanların, farklı kimlikleri savunanların kazandığını söyledi. Bu savaşla erkek egemen zihniyetin de kaybettiğini ifade eden Anlı, ayrıca esirleştirmeye karşı özgürlüğün kazandığını vurguladı.

'Uluslararası Dayanışma Şart'

Kobane'de bir zaferin kazanıldığını, ama geride büyük bir yıkımın kaldığını belirten Anlı, "Newroz dolayısıyla hem bayramımızı kutluyoruz hem de Kobane'nin inşası için güçlü bir uluslararası dayanışmayı örmeye çalışıyoruz" dedi.

Kürtlerin özgürlük mücadelesini her zaman desteklediklerini dile getiren Villumsen, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Dün Kobane sınırındaydık. Kobanenin özgürleştirmesi bir zaferdir. Ancak Türkiye'nin hala Rojava'ya ambargo uygulaması ciddi bir sorundur. Bu insani ve siyasi bir sorundur. Bu siyasi sorunda Erdoğan ve onun partisinden kaynaklanıyor. Biz Danimarka'ya şu mesajı götüreceğiz. Bir tarafta özgürlük ve demokrasi için mücadele eden insanlar var. Diğer tarafta DAİŞ'e destek sunanlar. Bu durumun kabul edilecek bir yanı yok. Biz bu konuyu Danimarka'da daha fazla gündemleştirmek istiyoruz. Bizler parti olarak Rojava'daki devrimin arkasındayız" şeklinde konuştu.

'Aleviler en büyük dayanışma örneğini gösterdi'

Heyette yer alan Danimarka Aleviler Derneği Başkanı Feramuz Acar, Avrupa'daki Alevi Konfederasyonun önümüzdeki seçimde HDP'yi destekleyeceğini belirtti. Acar, Türkiye'de bulunan Alevi derneklerinin de HDP'yi destekleyeceğine inandığını söyledi. Acar'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Anlı, "DAİŞ' in Şengal'e saldırmasının ardından bölgeye 20 bin Ezidi göç etti. Ezidilerin yaşadıkları sıkıntıları aşmak için en büyük dayanışma örneğini Aleviler gösterdi" dedi. Özellikle Avrupa'daki Alevilerin ilk günden itibaren tırlar dolusu insani yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdığını vurgulayan Anlı, "Aleviler insani yardım malzemelerini hala göndermeye devam ediyor. Bu aslında Kürtlerin kendi aralarında oluşan mesafeleri kapatması adına önemli bir adımdır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Anlı'ya Danimarka Heyeti'nden Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement