'Anne Beni Buradan Çıkar, Yoksa İntihar Edeceğim' - Son Dakika
Güncel

'Anne Beni Buradan Çıkar, Yoksa İntihar Edeceğim'

\'Anne Beni Buradan Çıkar, Yoksa İntihar Edeceğim\'

Diyarbakır'da bir anne, cezaevinde bulunan çocuklarının kendi koğuşlarındaki diğer mahkumlar tarafından işkence gördüklerini belirtti.

18.07.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir toplumsal gösteriye katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve ardından tutuklanan ve kağıt toplayıcılığı ile geçimlerini sağlayan Mehmet ve Şeyhmus Denli isimli kardeşlerin, çocuk koğuşu bulunmadığı gerekçesiyle adli tutukluların bulunduğu koğuşa konulduğu belirtildi. Çocukların tutulduğu koğuşta, adli tutukların işkence ve kötü muamelesine maruz kaldıkları ve cezaevinin olanları kayıtsız kaldığı iddia edildi. Çocuklarının gördüğü şiddete dayanamadıklarını ve intihar edebileceklerini söyleyen anne Denli, İHD Diyarbakır Şubesine hukuki yardın talebinde bulundu.

Diyarbakır Bağlar ilçesi Dörtyol mevkiinde İki hafta önce gerçekleşen bir toplumsal gösteriye katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve ardından tutuklanarak cezaevine konulan Mehmet (15) ve Şeyhmus (17) Denli kardeşlerin, E Tipi Kapalı Cezaevinde çocuk koğuşu bulunmadığı gerekçesiyle adli tutukluların kaldığı 10 No'lu koğuşa götürüldükleri belirtildi. İddiaya göre çocuklara, adli tutuklular tarafından işkence ve kötü muamelede yapıldığı kaydedildi.

Çocuklarının kağıt toplayıcılığı ile ailenin geçimine katkıda bulunduklarını belirten anne Denli, çocuklarının iki hafta önce bir toplumsal gösteriye katıldıkları gerekçesiyle, 3 gün sonra kağıt toplarken gözaltına alındıklarını ve 4 gün Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubede süren sorgularının ardından tutuklandıklarını belirtti.

Tutuklandıktan sonra götürüldükleri Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevinde çocuk koğuşu bulunmadığı gerekçesiyle adli tutuklu ve hükümlülerin kaldığı 10 No'lu koğuşa konulduklarını söyledi. Tüm bu süreçlerden haberdar edilmediğini, cezaevinden kendisini gelen telefonla çocuklarının tutuklandığı belirten anne Denli, "Cezaevine çocuklarımı görmeye gittim. Bana adli tutukluların kendilerini dövdüklerini söylediler. Oğlum şeyhmus bana 'anne kafamızı bir su kabının içersine koyup çıkarıyorlar. Bize işkence yapıyorlar. Kaç defa baygınlık geçirdim' dedi. Ellerini ve ayaklarını bağlıyorlarmış. Onların para istediklerini söylediler" diye konuştu.

'ANNE BENİ BURADAN ÇIKAR YOKSA İNTİHAR EDECEĞİM'

17 Temmuz'da cezaevinde bulunan çocuklarını bir kez daha ziyaret ettiğini belirten Anne Denli, "Çocuklarıma alıp cezaevine götürdüğüm eşyaları onlardan almışlar. Dün yine gittim ve bana 'Anne beni buradan çıkar, çıkarmazsan intihar edeceğim.' dedi. Bende 'Oğlum ben seni nasıl çıkarayım, elimden ne gelir" dedim. Bana 'ellerimizi ve ayaklarımızı bağlıyorlar, bize işkence yapıyorlar. Paramızı alıyorlar bizden. Dayanamıyorum artık' dedi. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Nereye başvurdumsa hiçbir sonuç alamadım"

Konu hakkında cezaevi yönetimini bilgilendirdiğini ancak, cezaevinin bu duruma kayıtsız kaldıklarını belirten Anne Denli, "Ne gece uyuyabiliyorum, ne gündüz. Zaten hastayım. 11 kez ameliyat oldum. Yürümekte zorlanıyorum. Savcılığa, hakimliğe gidip geliyorum. Hiçbir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Ama çocuklarım şu anda işkence görüyorlar" diye konuştu.

Anne Denli İHD Diyarbakır Şubesine başvuruda bulunarak hukuki yardım talebinde bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Anne Beni Buradan Çıkar, Yoksa İntihar Edeceğim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement