Anne Dostu Hastane Projesi" Manisa'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Anne Dostu Hastane Projesi" Manisa'da Başladı

"Anne Dostu Hastane Projesi"nin Türkiye'de ilk kez Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Akhisar Devlet Hastanesi'nde uygulanmaya başlandığı bildirildi.

25.03.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Anne Dostu Hastane Projesi"nin Türkiye'de ilk kez Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi ve Akhisar Devlet Hastanesi'nde uygulanmaya başlandığı bildirildi.

Projenin, Şehzadeler Belediyesi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Uz. Dr. Sema Sanisoğlu, projenin ilk kez Manisa'da başladığına dikkati çekti.

Sezeryanla doğum yapmış bir anneye refakatçi verilmediğini, bu sebepten kadınların zor anlar yaşadığını vurgulayan Sanisoğlu, "Manisa'da inşallah bu proje hayata geçecek ve bu proje ile umarım bu zorlukların üstesinden gelinecektir" dedi.

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz da proje amacının anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini arttırarak, anne adaylarının güvenli doğum hizmetlerine ulaşmalarını sağlamak olduğunu bildirdi.

Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik doğum ünitelerinin oluşturulmasının esas alındığını ifade eden Korkmaz,"Normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedeflenmektedir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anne Dostu Hastane Projesi' Manisa'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement