Anne Katili Kız Kardeşlere Savcı Şoku - Son Dakika
Güncel

Anne Katili Kız Kardeşlere Savcı Şoku

Anne Katili Kız Kardeşlere Savcı Şoku

İzmir’in Aliağa ilçesinde annelerini 24 yerinden bıçaklayarak öldürmekten ceza alan iki kız kardeşle ilgili Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, mahkemenin verdiği kararın onanması talebiyle dosyayı ilgili ceza dairesine gönderdi.

05.03.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Aliağa ilçesinde annelerini 24 yerinden bıçaklayarak öldürmekten ceza alan iki kız kardeşle ilgili Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, mahkemenin verdiği kararın onanması talebiyle dosyayı ilgili ceza dairesine gönderdi.

Aliağa ilçesinde 39 yaşındaki anneleri Gülseren Süngü'yü elektroşok cihazı ile bayıltıp 24 yerinden bıçaklayarak öldürmek suçundan 20 yıl hapis cezası alan 20 yaşındaki Ş.P. ile 10 yıl hapse mahkum olan 19 yaşındaki kız kardeşi B.P.'ye Yargıtay Savcısından kötü haber geldi. Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl Temmuz ayında karara çıkan davada annesini öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Ş.P. ile kız kardeşi B.P.,annelerinin okumalarına engel olduğunu, eve getirdiği erkeklerin önünde zorla oynattığını iddia ederek, sürekli dövdüğü için cinayeti işlediklerini söylemişlerdi. Kız kardeşleri savunan ve cezayı çok bulan avukat Hakan Turan, "Duruşmada olayın meşru müdafaa sınırları içerisinde işlenmiş olmasından dolayı kast yokluğu nedeniyle müvekkillerimin beraatlarını talep ettim. Aksi durumda ağır tahrik hükümlerinin de uygulanarak en az cezanın verilmesini, Yargıtay sürecini göz önünde bulundurup serbest bırakılmalarını heyetten talep ettim. Mahkeme heyeti, tahrik indirimi uyguladı ancak cezayı alt sınırdan değil üst sınırdan verdi. Abla Ş.P. için 15 yıl, kız kardeş için ise 7,5 yıl ceza bekliyorduk" diye açıklama yapmıştı.

Kız kardeşlerin avukatı Hakan Turan, kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdu. Dosyanın ön incelemesini yapan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, mahkemenin verdiği kararın onanması talebiyle dosyayı ilgili ceza dairesine gönderdi. İlgili ceza dairesi Yargıtay Savcısının kararına katılırsa kız kardeşlerin cezası onanmış olacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anne Katili Kız Kardeşlere Savcı Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement