Anne Olmak İsteyenlere Faydam Olsun Diye Yumurtamı Veriyorum? - Son Dakika
Güncel

Anne Olmak İsteyenlere Faydam Olsun Diye Yumurtamı Veriyorum?

Anne Olmak İsteyenlere Faydam Olsun Diye Yumurtamı Veriyorum?

Dha DIŞ HABER- 'Anne olmak isteyenlere faydam olsun diye yumurtamı veriyorum' Girne'de düzenlenen Dördüncü Uluslararası Bahar Üreme Sempozyumu'nda Moldovalı bir kadın donör, kürsüye davet edilince anne olmak isteyenlere yumurtasını neden bağışladığını anlattı.

13.05.2015 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER- 'Anne olmak isteyenlere faydam olsun diye yumurtamı veriyorum'

Girne'de düzenlenen Dördüncü Uluslararası Bahar Üreme Sempozyumu'nda Moldovalı bir kadın donör, kürsüye davet edilince anne olmak isteyenlere yumurtasını neden bağışladığını anlattı.

7-8 Mayıs tarihlerinde Girne'de Acapulco Oteli'nde yapılan Dördüncü Uluslararası Bahar Üreme Sempozyumu'nda Moldovalı kız donör, kürsüye davet edilince anne olmak isteyenlere yumurtasını neden bağışladığını anlattı. Hafta başında İngiltere'den gelen 100'e yakın tüp bebek uzmanının sorularını Ada'da öğrendiği bozuk Türkçesiyle yanıtlayan genç kızın Moldova pasaportu taşıdığı ve diğer üç kız kardeşiyle birlikte yılda iki kez yumurta verdiği öğrenildi.

30'un üzerinde tüp bebek uzmanı ile 60 dan fazla Profesör ve Konsültanın katıldığı toplantıda üreme sağlığı ve IVF de güncel konular, problemler ve gelişmeler tartışıldı. Toplantının ev sahipliğini Dr. Halil İbrahim Tekin'in yönettiği Kıbrıs Magusa Tıp, Crown IVF Merkezi ile İngiltere'den Liverpool Kadın Hastanesi'nin Tüp Bebek Bölümü Şefi Dr. Rafet Gazvani yaptı. Çok başarılı geçen toplantıda iki gün boyunca daha çok yumurta donasyonu ile ilgili etik konular ve diğer tıbbi problemler tartışıldı.

Çok içten bir şekilde 'Anne olmak isteyenlere faydam olsun diye yumurtamı veriyorum' diyen Moldovalı kızın, bu hizmeti karşılığında 1000-1500 sterlin para aldığı öğrenildi. Türkiye'de donörlük yasak ama KKTC'ye gelip gazinolarda çalışan veya üniversitelerde okuyan öğrenci kızlar, donörlüğe meraklı. Moldovalı kız da diğer üç kız kardeşi ile lokantalarda ve güzellik salonlarında çalışırken sık sık yumurtalarını bağışlıyor. Moldovalı kız donör olmayı daha önce deneyen tanıdıklarından öğrendiğini söyledi.

DHA, kimlikleri gizli tutulan dört kız kardeşin babaları tarafından Ermenistan'dan Moldova'ya kaçırıldıklarını ve en büyük kız kardeşin bir Kıbrıslı Türk ile evlenip KKTC'ye göç ettiğini öğrendi. Donör kızlardan yumurta alan anne adayları bu kızları tanımadığı gibi donörler de kime yumurtalarını verdiklerini bilmiyorlar. Her şey büyük bir gizlilik içinde yürütülüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anne Olmak İsteyenlere Faydam Olsun Diye Yumurtamı Veriyorum? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement