Anne Terliğinin "Silah" Sayılması - Son Dakika
Kültür Sanat

Anne Terliğinin "Silah" Sayılması

Denizli'nin Honaz ilçesinde tartıştığı oğluna terlik atan kadının avukatı Hasan Ozan Orpak, "Kasten yaralama suçunun içinde yer alan terliğin silah olarak değerlendirilmesini müvekkilime izah edemiyorum.

07.11.2016 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Honaz ilçesinde tartıştığı oğluna terlik atan kadının avukatı Hasan Ozan Orpak, "Kasten yaralama suçunun içinde yer alan terliğin silah olarak değerlendirilmesini müvekkilime izah edemiyorum." dedi.

Haydar Mahallesi'nde oturan 38 yaşındaki Hasan Güzel'in, üst katta oturan annesi 62 yaşındaki Şenay Güzel ile ailevi sebeplerden dolayı tartışması üzerine anne Şenay Güzel'in, ayağındaki terliği fırlattığı oğlunun şikayetçi olmasından dolayı, anneye "silahla kasten basit yaralamaya teşebbüs" suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmasına avukatı tepki gösterdi.

Avukatı Hasan Ozan Orpak, müvekkiline isnat edilen suçun kasten yaralama olduğunu hatırlatarak, "Burada önemli olan Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesi, silahın tanımını veriyor. 4'üncü fıkrasında 'saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler' diyor. Müvekkilim ise müştekiye hiçbir şekilde dokunmayan, zarar vermeyen, yaralamayan bir cisimden ötürü 2 ile 5 yıl arasında yargılanıyor. Açılan bir dava hakkında bizim yorum yapma şansımız yok. Yargılama sürecinde kimseye yorum yapma düşmez ama biz de yargılamanın sonucunu gerçekten merakla bekliyoruz." dedi.

Terliğin silah olarak kasten yaralama suçunun içinde yer almasını müvekkiline izah edemediğini dile getiren Orpak, "Müvekkilim de bu konuda aslında şaşkın. O yüzden açıklama da yapmak istemiyor. O da sonucu neyse katlanmaya razıyım diyor." şeklinde konuştu.

Komşuları da şaşkın

Şenay Güzel'in eniştesi Mustafa Kaya, çıkan tartışmada oğlunun üzerine yürüdüğünü görmesi üzerine annenin kendini savunmak için ayağındaki terliği attığını belirterek, "Oğlu karakola şikayete gidiyor. Olayın basına yansımasından sonra baldızımın torunları, televizyonda çıkan babaannelerinin hapse gireceğini düşünerek korkmuşlar, ağlıyorlar, bize kim bakacak diye. Bir kişinin terlik fırlattı diye 2 yıl ila 5 yıl arasında hapisle yargılanması şaşırtıcı." ifadelerini kullandı.

Şenay Güzel'in komşusu Kadriye Şahin de atılan terliğin silah olarak değerlendirilmesini şaşkınlıkla karşıladığını belirterek, "Çok saçma buluyorum. Anne çocuğunu döver de sever de. Atılan bir terlik silah yerine geçecekse silahla yapılan şeyler daha farklı, onları araştırsınlar bence. Yüz çocuğa sorsanız bunun 99'u evde terlik yemiştir." dedi.

Mürüvvet Çelik ise komşusunun iyi bir insan olduklarını ifade ederek, "Hiçbir kötülüğünü görmedik. Anne evladına böyle şeyler yapabilir. Terliğin silah olarak değerlendirilmesi abes bir şey, silah değil, tahra değil, nacak değil. Bu bir naylon terlik değil mi yani? Sonuçta bu. Evladına atamaz mı? Bence abes bir şey." şeklinde konuştu.

Denizli'nin Honaz ilçesinde Halil Güzel'in tartışması üzerine ayağındaki terliği atan annesi Şenay Güzel'den şikayetçi olmuş, cumhuriyet savcısı anne Şenay Güzel hakkında TCK'nın 86. maddesi uyarınca "silahla kasten basit yaralamaya teşebbüs" suçundan hazırladığı iddianame, Denizli 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilince anne Güzel hakkında dava açılmıştı.

İddianamedede, annenin oğluna terlik fırlattığı, isabet ettiremediği, eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı, şüphelinin suçlamayı samimi olarak ikrar ettiği kaydedilmiş ve annenin 2 ila 5 yıl arasında hapisle cezalandırılması istenmişti.

Anne Terliğinin "Silah" Sayılması
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Anne Terliğinin 'Silah' Sayılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement