Anne ve Babalara Önemli Uyarı - Son Dakika
Yerel

Anne ve Babalara Önemli Uyarı

Anne ve Babalara Önemli Uyarı

Brainfit Türkiye’nin kurucusu Davranış ve Eğitim Bilimleri Uzmanı Dr. Mehmet Engin Uysal, TRT İzmirKent Radyo’daki Önce Aile Programı’na katıldı.

01.05.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brainfit Türkiye'nin kurucusu Davranış ve Eğitim Bilimleri Uzmanı Dr. Mehmet Engin Uysal, TRT İzmir Kent Radyo'daki Önce Aile Programı'na katıldı. Çocukların gelişen teknolojiye uyum sağlamada sıkıntı yaşayabileceğini belirten Dr. Uysal, "Aileler öncelikle çocukların öğrenmeye hazır olup olmadığını bilmeli" dedi.

TRT Kent Radyo'da düzenlenen Önce Aile Programı'nın yapımcısı ve sunucusu Remzi Sarıkaya'nın sorularını cevaplayan Davranış ve Eğitim Bilimleri Uzmanı Dr. Mehmet Engin Uysal, çocukların bir alanda bocalama yaşamasının nedeninin geçmişte yaşadığı hastalıklar, travmalar veya yaşantı sürecindeki bir boşluk olabileceğini belirtti. Programda çocukların eğitim sürecinde teknolojiye uyum sağlayabilmesinin önemine dikkat çeken Dr. Uysal şöyle konuştu: "Çocuklarının yaşadığı hastalıklar, travmalar zihnini kapatıyor ve çocuk gelişemiyor. Sorumlulukla karşılaşınca da bocalıyor. Çocukların yetenekleri yaşantılarla desteklenmeli. Şuan da çok güzel okullar var, akıllı tahtalar, Z kitaplar, uygulamalar var. Fakat çocuğunuz bunları kullanmaya hazır mı ? Aileler ve öğretmenler olarak çocukların öğrenmeye hazır olup olmadığını bilmemiz gerekiyor. Eğer hazır değilse çocuğa geri dönüşü olmayan haksızlıklar yapmış oluruz. Başarı için her şeyin tam olması gerekir. Başarısız olmak için bir şeyin eksik olması yeter."

GÖZLEM YAPIN

"İlk olarak çocuğunuz için dikkat, hafıza, algı ve denge gözlemi yapmak gerekiyor" diyen Dr. Uysal, "Çünkü tüm okul yaşantıları bilişsel becerilerin eş güdümlü çalışmasıyla alakalıdır. Bunlardan bir tanesi dengesiz olunca öğrenme güçlükleri ortaya çıkıyor. Çocuklar bocalıyor ve özgüvenleri düşüyor. İkinci olarak çocukların satranç, yüzme gibi beceriler geliştirmeleri gerekiyor. Aileler, çocukların ilgi alanlarını keşfedip bunları desteklemeli" diye konuştu.

ZİHİN CHECK UP'I

Beynimizin 5 bölgeye ayrıldığını ve bu bölgelerin sağlıklı çalışıp çalışmadığını öğrenmemiz için zihin check up'ına ihtiyacımız olduğunu söyleyen Dr. Uysal konuşmasına şöyle devam etti: "Beynimiz; akıl yürütme becerileri, psikomotor beceriler, görsel beceriler, işitsel beceriler ve sosyal-duygusal beceriler olmak üzere 5 bölgeye ayrılır. Bu 5 alan sağlıklı olmadığı sürece sağlıklı davranışlar üretemeyiz. Zihnin ne kadar sağlıklı olduğunu, hangi bölgelerin güçlü, hangi bölgelerin gelişmeye açık olduğunu anlamak için envanterler kullanıyoruz. Bu envanterler problemlerin kök nedenlerini öğrenmemizi sağlıyor. Zihin check up'ı dediğimiz kavram, davranışların performanslarını gözlemleyerek yaşa göre puanlayıp karşımıza bir harita çıkarıyor. Bu harita 31 tane farklı zihnin fonksiyonunu yaşa bağlı olarak gösteriyor. Bu haritaya göre hangisi güçlü, hangisi zayıf öğrenerek neden sonuç ilişkisi kurabiliyoruz. Bu şekilde bocaladığımız alanları belirleyip egzersizlerle adım adım geliştirebiliyoruz. Böylelikle başarıya yaklaşmış oluyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anne ve Babalara Önemli Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement