Anne ve Bebeğin Ölümünden Sorumlu Tutulan Doktora Ceza - Son Dakika
Güncel

Anne ve Bebeğin Ölümünden Sorumlu Tutulan Doktora Ceza

Van'ın Erciş İlçesi'nde 2 yıl önce erken doğum sancıları tutan ve deprem nedeniye Erciş Devlet Hastanesi'nin hizmet verememesi nedeniyle ailesi tarafından Toplum Merkezi'ne getirilen Mücelle Yıldız ve bebeği kurtarılamazken olayda sorumlu tutulan Dr. M.C.A.'ya 5 ay hapis cezası verildi.

05.04.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş İlçesi'nde 2 yıl önce erken doğum sancıları tutan ve deprem nedeniye Erciş Devlet Hastanesi'nin hizmet verememesi nedeniyle ailesi tarafından Toplum Merkezi'ne getirilen Mücelle Yıldız ve bebeği kurtarılamazken olayda sorumlu tutulan Dr. M.C.A.'ya 5 ay hapis cezası verildi. Bu ceza 6 bin TL para cezasına çevrildi.

Olay, Van'ın Erciş İlçesi'nde 19 Ocak 2012 tarihinde meydana geldi. Henüz 7.5 aylık hamile olan 36 yaşındaki Mücelle Yıldız'ın erken doğum sancıları tuttu. Van ve Erciş'i 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de vuran Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde hasar gören Erciş Devlet Hastanesi'nin faaliyet göstermememesi nedeniyle Yıldız, ailesi tarafından saat 23.00 sıralarında Erciş Toplum Merkezi'ne getirildi. Yıldız burada görevli ebe tarafından muayene edildi. Görevli ebe o gün nöbetçi olan ve o anda evinde bulunan Dr. M.C.A.'ya telefonla bilgi verdi. Nöbetçi doktor, hastaneye gitmeden hastanın Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesini istedi.

Sevk için gelen 112 Acil ambulansında görevli doktor, hastayı doktorun kontrol etmesi gerektiğini ve ambulansta da bir ebenin bulunmasını yoksa sevk yapılamayacağını söyledi. Yıldız, 1 saatlik gecikmeyle Van'a sevk edildi. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan inceleme ardından Yıldız'ın bebeğinin karnında öldüğü anlaşıldı. Yıldız'ın karnında ölen bebeği ameliyatla alınırken, kendisi de yoğun bakıma alındı. Durumu kötüleşen Yıldız ambulans uçakla 2 gün sonra Ankara'ya sevk edildi. 16 gün Ankara'da yoğun bakımda kalan Yıldız da kurtarılamadı.

Olayın ardından ailesi Erciş Toplum Merkezi'nde nöbetçi olan Dr. M.C.A. hakkında davacı oldu. Erciş Sulh Ceza Mahkemesi'nde doktor hakkında 'Görevi ihmal' suçundan dava açıldı. Davanın ikinci duruşmasında karar veren mahkeme doktor M.C.A.'ya 5 ay hapis cezası verdi. Hapis cezası da 6 bin TL para cezasına çevrildi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anne ve Bebeğin Ölümünden Sorumlu Tutulan Doktora Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement