Anneanne ve Babaannelerin 'Renklerin Esintisi' Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Anneanne ve Babaannelerin 'Renklerin Esintisi' Sergisi Açıldı

Anneanne ve Babaannelerin \'Renklerin Esintisi\' Sergisi Açıldı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 50 yaş üstü beş kadının açtığı ’Renklerin Esintisi’ sergisi vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

24.08.2016 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 50 yaş üstü beş kadının açtığı 'Renklerin Esintisi' sergisi vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Eskihisar sahilde bulunan Osman Hamdibey sergi alanında "Renklerin Esintisi" sergisi vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Yaşları 53 ile 70 değişen arasında ve ilk sergilerini açan Esin Sümer, Perihan Alp, Şadan Gücük, Gülhanım Sert ve Serpil Öner ismindeki beş kadın, açmış oldukları yağlı boya ve kara kalem sergisi ile büyük bir başarıya imza attı.

"Resim bizim her şeyimiz"

Sergide resimleri bulunan ve sergi hakkında bilgilendirme yapan Perihan Alp, "Bizler amatörce 5-6 senedir resim yapmakla uğraşıyoruz. Çok seviyoruz. Bir takım kurslara katıldık. Bugün bu seviyeye gelebildik. Daha da ilerletmek istiyoruz. Resim bizim her şeyimiz. Biz emekliyiz. Ben 4, arkadaşlarım 5-6 senedir resim yapıyor. Bundan sonra alıntı yapmak istemiyoruz. Tamamen fotoğraftan çalışma yapmak istiyoruz. Altına imza atıp ressam olabilme yoluna girmek istiyoruz" dedi.

"Sergiyi kazan için yapmıyoruz fakat motive amaçlı destek bekliyoruz"

Sergininin 15 gün boyunca açık kalacağını söyleyen Alp, "Sergiye katılım bekliyoruz. Destek bekliyoruz. Biz bunu kazanç için yapmıyoruz fakat motive amaçlı biraz daha destek istiyoruz. Gebze'de buna ihtiyacımız var. Sergimizi Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla açtık. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Her şeyi ile dört dörtlük bizlere bu imkanı sundular" şeklinde konuştu.

"Çevremde bulunanlara sergiyi tavsiye edeceğim"

Osman Hamdibey sergi alanında açılan resim sergisini gezmeye gelen Aysel Yılmaz isimli bir vatandaş, "Sergiyi çok beğendim. Ellerine sağlık. Bu kadar çok emek vermişler. Bu kadar çok başarı edinmişler. Çevremde bulunanlara sergiyi tavsiye edeceğim. Belli bir yaştan sonra bu kadar emek verip bu kadar başarı edinmek kolay bir şey değil gençlere göre" ifadelerini kullandı.

"Anneanne ve Babaannelerden oluşuyor"

Renklerin Esintisi isimli sergiyi açan 5 kişinin resim öğretmeni olan Fatma Odabaşı ise, "Sergimiz Gebze Belediyesi GESMEK kursu öğrencilerimin benimle beraber her yıl derslerimize devam eden kursiyerlerimizin sergisi. Yağlı boya, kara kalem ve karışık teknik çalışmaları ile beraber sergimizi açtık. Sergiyi açan öğrencilerim yaş gurubu genelde 50 ve üstü. Anneanne ve Babaanneler açtı sergiyi. 8 aylık eğitimimizde sadece resim yapmıyoruz aile olduk biz. Severek geliyorlar. Atölyede resim yapmanın tadı daha farklı oluyor" dedi.

Eskihisar sahilinde bulunan Osman Hamdibey Köşkü içerisinde yer alan sergi alanından açılan resim sergisi 6 Eylül tarihine açık kalacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anneanne ve Babaannelerin 'Renklerin Esintisi' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement