Anneler Feryat Etti: Kucağıma Kül Olmuş Bir Beden Verdiler - Son Dakika
Dünya

Anneler Feryat Etti: Kucağıma Kül Olmuş Bir Beden Verdiler

Anneler Feryat Etti: Kucağıma Kül Olmuş Bir Beden Verdiler

Bağdat'taki kadın doğum hastanesinde çıkan yangında bebeğini kaybeden bir kadın, "Anne olmak için tedaviler gördüm. Onca çabanın ardından kucağıma kül olmuş bir beden verdiler." dedi.

11.08.2016 10:35  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın başkenti Bağdat'taki kadın doğum hastanesinde çıkan yangında ölen bebeklerin anneleri yangından hükümeti sorumlu tuttu. Bebeğini kaybeden bir kadın, "Anne olmak için tedaviler gördüm. Hamilelik sürecim çok zor geçmişti. Onca çabanın ardından kucağıma kül olmuş bir beden verdiler." dedi.

12 BEBEK HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Elektrik kaçağı nedeniyle başladığı sanılan yangında 12 bebek hayatlarını kaybetmişti.
Sağlık Bakanlığı, 7 çocuk ve 29 kadının kurtarıldığını söylemişti ve ölen bebeklerin tümünün kuvözlerde tedavi gören prematüre bebekler olduğu açıklanmıştı.

Yangın çıktığı sırada eşiyle birlikte hastanede tedavi gören 2 yaşındaki oğullarını ziyaret eden 36 yaşındaki anne Şerime Hüseyin, yaşananları anlatırken oğullarını yangında yitirdiklerini söylüyor: "Anne olmak için tedaviler gördüm. Hamilelik sürecim çok zor geçmişti. Onca çabanın ardından kucağıma kül olmuş bir beden verdiler."

Umm Ahmed isimli kadın ise yangının ardından bir akrabasının bebeğini görmek için hastaneye gittiğini anlatıyor:

"Bana 'git buzdolabına bak' dediler. Açtım baktım küçük bir karton kutu vardı. Kutuda da kömür gibi siyah bir yumrudan başka bir şey yoktu. Bizim ailenin bebeği mi onu bile bilmiyorum."

''DEVLET ÇOCUKLARIMI GERİ VERSİN''

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre; Hüseyin Ömer isimli 30 yaşındaki bir babaysa bir haftalık ikizlerinin yaşayıp yaşamadığını dahi bilemediğini anlattı.

Associated Press haber ajansına konuşan baba Ömer, "Hastane yetkilileri bebeklerin yangından sonra tahliye edilip çevredeki diğer hastanelere nakledilmiş olabileceğini söylediler. Anneleri daha sezaryen ameliyatının etkisinden bile çıkmadı. Oğlumu ve kızımı istiyorum. Devlet çocuklarımı geri versin." dedi.

Hastanede 4 günlük yeğenini bulamayan 41 yaşındaki Eşrak Ahmed Casir ise çıkan yangından hükümetin sorumlu olduğunu düşünüyor:

"Hastane çalışanlarına her ay binlerce dinar veriyoruz. Karşılığında tek istediğimiz süt ve temel gıdalar. Onu bile doğru düzgün karşılayamıyorlar. Bu yolsuzluk batağına saplanmış hükümet vatandaşlarını umursamıyor bile."

19 ANNE VE BEBEK YANIK TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Irak Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yangının çıktığı esnada bebeklerin tutulduğu odada 20 bebeğin olduğu ifade edildi.

Çok hızlı yayılan alevlerin kısa sürede odayı sardığı ve 12 bebeğin yanarak öldüğü ifade edildi.

BBC'ye konuşan yetkililerse yangından kurtarılan 19 anne ve bebeğin de çeşitli hastanelerde yanık tedavisi gördüğünü aktardı.

Kaynak: Sözcü

Son Dakika Dünya Anneler Feryat Etti: Kucağıma Kül Olmuş Bir Beden Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement