Anneleri ile Cezaevine Girecek 3 Bebek Meclis'te - Son Dakika
Politika

Anneleri ile Cezaevine Girecek 3 Bebek Meclis'te

CHP'li Onur, kesinleşen cezası nedeniyle 8,5 aylık ikiz bebekleriyle cezaevine girecek olan Mülkiye Demir Kılınç ve 6 aylık bebeğiyle cezaevine girecek.

13.08.2014 14:00  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, kesinleşen hapis cezası nedeniyle 8.5 aylık ikiz bebekleri Özgür ve Lorin'le cezaevine girecek Mülkiye Demir Kılınç ve 6 aylık bebeği Zeynep Simay'la cezaevine girecek Arzu Ceylan Oral'la Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Onur, bugün, Cumhurbaşkanlığı seçiminden çok daha önemli bir gündem maddesi olduğunu belirterek, anneleri ile birlikte cezaevine girecek 3 tane bebeğin burada olduğunu söyledi.

285 bebeğin, aileleriyle birlikte çeşitli sebeplerle cezaevlerinde bulunduğunu ifade eden Onur, "Mülkiye ve Ahmet'in hikayesini çok duydunuz, ikizleri var. Annenin cezasını bir ara ertelettik ama şimdi her an polis kapıya dayanıp, alıp cezaevine götürebilir" dedi.

Onur, Mülkiye Kılınç'ın hastanede kalabileceğine dair raporun savcılığa gittiğini anlatarak, "Adalet Bakanı'nı bu işi durdurması için göreve çağırıyoruz" diye konuştu.

Arzu Ceylan Oral'ın da 6 aylık bebeği Zeynep Simay ile 18 Ağustos'ta cezaevine gireceğini anımsatan Onur, Zeynep'i kucağına aldı. Onur, "Annesi ile 18 Ağustos'ta cezaevine girecek. Annesinin suçu basın açıklamasına katılmak. Mülkiye'nin suçu da zaten kitap satmaktı. Yeni Türkiye'lerden söz ediliyor ama bu bebek 18 Ağustos'ta cezaevine girecekse ben böyle yeni Türkiye falan istemiyorum" dedi.

Nursel Aydoğan da paralel yapının Türkiye'de muhalif güçlere yönelik verdiği hukuksuz ve adaletsiz kararların yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. Aydoğan, şöyle konuştu:

"İspat edilemeyecek konularla insanlara ceza verilmesini biz asla kabul etmiyoruz. Mülkiye'nin davası da öyle oldu. Kişisel dostlarıyla özel hayatında yaptığı telefon görüşmeleri dahi davada delil olarak sunuldu. KCK davası tutukluları yavaş yavaş serbest bırakıldı ama halen KCK davasından içeride bine yakın arkadaşımız var. Hem Mülkiye'nin hem de Arzu'nun davası, bu davalar kapsamındadır. Hükümetin, bu iki davada yeniden yargılamanın önünü açacak bir süreci başlatması gerekir. Adalet Bakanlığı'na bir kez daha sesleniyoruz:  Bu küçük yavrularımızın, emekleyecek bir alanın bile olmadığı cezaevlerinin kötü koşullarında yaşamaması için, cezalarının bir yıl daha ertelenmesini ve yeniden yargılanmasını istiyoruz."

"Bebeklerimizi cezaevine sokmayın"

Arzu Ceylan Oral, Anayasa Mahkemesi'ne yeniden yargılama başvurusu yaptığını anımsatarak, "Bugün haber aldım. Anayasa Mahkemesi'nden ulaştılar. Erteleme kararı aldığım tarih olan Ağustos ayının 18'ine kadar başvurumun görüşüleceğini söylediler. Bebeğimle cezaevine girmek istemiyorum. Yeniden yargılanma, ev hapsi, elektronik kelepçe... Bunlardan biriyle cezalarımızı çekebiliriz. Bebeklerimizi cezaevine sokmayın, orada taş duvarlar arasına girmesinler. Onların dışarıda aileleri ile birlikte büyümeye, parkta oynamaya, ağaç görmeye ihtiyacı var" dedi.

Mülkiye Demir Kılınç ise tedirgin olduğunu belirterek, "Çünkü, hastane 'cezaevinde kalabilir' raporu vermişti benim için. Adli tıptan da her an rapor çıkabilir" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Anneleri ile Cezaevine Girecek 3 Bebek Meclis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement