Annenin Ve 7 Çocuğunun Kalbi Delik - Son Dakika
Güncel

Annenin Ve 7 Çocuğunun Kalbi Delik

Annenin Ve 7 Çocuğunun Kalbi Delik

Adana'da, 36 yaşındaki Halime Çiftçi ile 7 çocuğunun kalbinde değişik boyutlarda kalp deliği saptandı.

19.10.2014 10:55  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, ev kadını 36 yaşındaki Halime Çiftçi ile 7 çocuğunun kalbinde genetik bir rahatsızlık nedeniyle değişik boyutlarda kalp deliği saptandı. Kontrol altına alınan ailedeki 2 çocuk, açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

KALP HASTALIĞI GENETİK

Halime Çiftçi ile inşaat işçisi, 44 yaşındaki Halil Çiftçi'nin 8 çocuğu dünyaya geldi. Kalbinde delik saptanan Halime Çiftçi, akrabalarında da genetik kalp hastalıkları ortaya çıkınca 2 yıl önce kendi çocuklarını da sağlık kontrolünden geçirtti. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi'nde görevli Doç.Dr. Hakan Poyrazoğlu tarafından yapılan incelemelerde, Çiftçi ailesindeki 8 çocuktan 7'sinin kalbinde değişik boyutlarda delik olduğu belirlendi.

TEDAVİ OLDI, GÜLÜP, EĞLENECEK

Çocukları takibe alan doktorlar, ailenin 10 yaşındaki çocuklarından Gülsüm Çiftçi'nin acil ameliyat edilmesini kararlaştırdı. Küçük çocuğun kalbindeki 3 santimetre boyutunda olan delik yaklaşık 1 yıl önce, Doç.Dr. Hakan Poyrazoğlu ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla kapatıldı. Ailenin kalbinde delik olan diğer çocuklarını sürekli kontrolden geçiren Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu, kalbinde 30 milimetre boyutunda delik olan 16 yaşındaki Zeynep Çiftçi'yi de geçen pazartesi günü koltuk altından açık kalp ameliyatı yaparak sağlığına kavuşturdu. İlkokulu bitirdikten sonra okula gitmeyen Zeynep Çiftçi, ameliyattan 4 gün sonra taburcu edildi. Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Zeynep Çiftçi, bundan sonra daha çok gülüp, eğleneceğini anlattı.

"BABAM VE ABLAMDA DA SORUN VAR"

Çocuklarını iyileştiren doktorlara teşekkür eden Halime Çiftçi de, "Babamın kalbinde sorun vardı. Ablamın ve onun 8 çocuğunun kalbinde delik var. Benim ve 7 çocuğumun da kalbi delik. Doktorlar sağolsun derdimize çare buldu" dedi.

İnsanların doğarken kalbinde delik olduğunu ve bu deliğin zamanla kapandığını aktaran Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu ise, "Bu ailenin çocuklarında delikler kapanmamış. Her delik sağlık sorunu yaratacağı anlamına gelmiyor. Aileyi takip ediyoruz. Gerekli durumlarda ameliyatla hastalarımızı sağlığına kavuşturuyoruz. Hastalarımız kontrol altında" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Annenin Ve 7 Çocuğunun Kalbi Delik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement