Annesi, Babası Tarafından Öldürülen Kardeşler Evlatlık Gitti - Son Dakika
Güncel

Annesi, Babası Tarafından Öldürülen Kardeşler Evlatlık Gitti

Annesi, Babası Tarafından Öldürülen Kardeşler Evlatlık Gitti

Sinop'un Erfelek ilçesinde 1.5 yıl önce tartıştığı eşi tarafından öldürülen annenin iki çocuğunu gurbetçi aile sahip çıkarak evlat edindi.

04.02.2014 09:23  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'un Erfelek ilçesinde yaklaşık 1.5 yıl önce tartıştığı eşi tarafından öldürülen annenin iki çocuğu Alman gurbetçi aile sahip çıkarak evlat edindi.

ANNELERİ ÖLDÜ, BABALARI CEZAEVİNE GİRDİ

2012 yılında Erfelek Merkez Mahallesi'nde manavlık yapan 35 yaşındaki Alaaddin Y. adlı şahıs iş yerinin önünde tartıştığı eşi Nuriye Yaşar'ı tabancayla vurarak öldürmüştü. Anneleri ölen, babaları da ceza evine giren biri 12 diğeri de 3 yaşında olan çocuklar yaşadıkları trajedi ardından 1,5 yıl sonra sıcak bir yuvaya kavuştu.

ALMAN GURBETÇİLER EVLAT EDİNDİ

Aslen Erfelekli olan Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Delmenhorst İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Tamer Sert ve eşi tarafından evlat edinilen Emircan (12) ve Yakupcan'ın (3) Almanya'ya gidişi için son prosedürler yerine getiriliyor.

"3 KIZIM VARDI ŞİMDİ 2 OĞLUM DAHA OLDU"

Çocuklarla akrabalığının da bulunduğunu belirten Tamer Sert, kendini çok mutlu hissettiğini söyledi. Çocukları bundan sonra Almanya'da yetiştireceklerini kaydeden Sert, "Üzücü olayın yaşanması ardından vakit kaybetmeden karar verdik ve çocukları evlat edinmek istedik. Bu kararımızdan da vazgeçmedik ve işlemleri başlattık. Biz bu çocukları uluslar evlat edinme yoluyla almak için çalışma yürüttük. Bu prosedürde Alman ve Türk devletleri arasındaki anlaşma doğrultusunda karşılıklı raporların yazılmasıyla gerçekleşiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sinop'taki bağlı müdürlüğüne yazılar yazdı. Burada da konuyla sağ olsunlar hassas bir şekilde ilgilendiler. Sonuç olarak raporlar olumlu çıktı ve mahkemeye gidildi. Orada da sağ olsunlar gereken işlemler çabucak yapıldı. Hem Alman hem Türk vatandaşı olarak bu noktada yardımcı olan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bu kadar mutlu ve huzurlu olacağımın hesabını yapmadım. Gerçekten çok mutluyum. 3 kızım vardı, şimdi iki oğlum daha oldu" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Annesi, Babası Tarafından Öldürülen Kardeşler Evlatlık Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement