Annesi ve Koruma Polisini Öldüren Sanığın Duruşmasında Arbede - Son Dakika
Güncel

Annesi ve Koruma Polisini Öldüren Sanığın Duruşmasında Arbede

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde önünde annesini, başka bir adamla evlendiği gerekçesiyle öldüren, koruma polisini de şehit eden Dursun Zehir’in yargılanmasına devam edildi.

14.10.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde önünde annesini, başka bir adamla evlendiği gerekçesiyle öldüren, koruma polisini de şehit eden Dursun Zehir'in yargılanmasına devam edildi. Duruşmada sanıklarla öldürülen Hanıme Aslan'ın yakınları arasında arbede yaşandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı çıkışında annesi Hanıme Aslan'ı öldürüp, koruma polisi Emrah Taşdemir'i şehit eden gencin yargılanmasına devam edildi. 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Dursun Zehir ve Hızır Zehir ile taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada Hanıme Aslan'ın ablası Beyhan Aytürk katılan sıfatıyla dinlendi. Aytürk, kardeşinin evliliğinin üçüncü gününden itibaren sürekli şiddete maruz kaldığını iddia etti.

"KARDEŞİMİ DEFALARCA DÖVÜP HASTANENİN KAPISINA ATARDI"

Aytürk ifadesinde, "Hızır Zehir kardeşimi hep döver, hastane kapısına atar, gelin kızınızı alın diye bizi arardı. 5-6 ay sonra pişman olup gelir, kardeşimi arabaya bindirip kafasına silah dayayarak eve götürürdü. Kardeşim defalarca kendisinde şikayetçi oldu. Kardeşim ölüm korkusundan evden dışarı çıkamazdı. Dursun Zehir kardeşimi evlendi diye öldürdüğünü söylüyor. Ancak bu doğru değil. Hanıme o kadar şiddete maruz kalmıştı ki evlilik lafından bile nefret ederdi. Ben adliyeye gelirken kardeşimin öldürüldüğü kapıdan geçerken çok kötü oluyorum" dedi.

Sanık Dursun ve Hızır Zehir'in, Hanıme Aslan'ın öldürmesinden önce mahallerinde araştırma yaptıklarını öğrendiklerini kaydeden Aytürk, " Dursun ve Hızır mahalleye arabayla gelip bakkala Hanıme'yi sormuşlar. Evlendi mi diye soruyorlarmış" diye konuştu.

Duruşmada Hızır Zehir, oğlunu azmettirdiği iddialarını reddederek beraatini talep ederken, Dursun Zehir annesini öldürmekle tehdit ettiği yönündeki ifadeleri yalanladı.

HANIME ASLAN'IN YAKINLARIYLA SANIKLAR BİRBİRİNE GİRDİ

Duruşmada Hanıme Aslan'ın erkek kardeşiyle sanık Dursun ve Hızır Zehir arasında tartışma yaşandı. Tartışma seyircilerden bazılarının da katılmasıyla arbedeye dönüşünce, tutuklu sanıklar ve seyirciler duruşma salonundan çıkarıldı.

Dursun Zehir'in herhangi bir akıl hastalığı olup olmadığı hususunda Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan gelecek raporun beklenilmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca, tutuklu sanıklar Dursun Zehir ve Hızır Zehir'in suçu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunması ve tüm kanıtların toplanmamış olması sebebiyle tutukluluk hallerinin devamına hükmederken, duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede 20 yaşındaki Dursun Zehir'in annesi Hanime Aslan ile polis memuru 26 yaşındaki Emrah Taşdemir'i kasten öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, özel güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i öldürmeye teşebbüs etmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan ise 18 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Olay günü eski eşi Hanime Aslan'ı tehdit etmekten 11 ay hapis cezası alan ve bu cezası ertelenen Hızır Zehir'in ise oğlu Dursun Zehir'i azmettirmek suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edilmişti. İddianamede, Hanime Aslan ile Hızır Zehir'in 2010'da boşandıkları, Hanime Aslan'ın oğlu Dursun Zehir tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasıyla dava açtığı, eski kocası Hızır Zehir'den de hakaret ettiği ve ölümle tehdit ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu belirtilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Annesi ve Koruma Polisini Öldüren Sanığın Duruşmasında Arbede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement