Üvey Babasını Öldüren Kız Serbest Bırakılmıştı, 18 Yıl Hapsi İstendi - Son Dakika
3. Sayfa

Üvey Babasını Öldüren Kız Serbest Bırakılmıştı, 18 Yıl Hapsi İstendi

Üvey Babasını Öldüren Kız Serbest Bırakılmıştı, 18 Yıl Hapsi İstendi

Bursa'da annesini boğazına makas dayadığı için, üvey babasını bıçaklayarak öldüren kıza önce ev hapsi verildi sonra da serbest bırakıldı. Yeniden yargılanan kıza 18 yıl hapis istendi.

20.01.2017 09:43  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da annesi Cemile Vural'ı dövdüğü gerekçesiyle tartıştığı üvey babası 41 yaşındaki Nihat Vural'ı bıçaklayarak öldüren ve elektronik kelepçeli ev hapsi verildikten sonra serbest bırakılan 20 yaşındaki Fatma Türkan'ın yargılamasına devam edildi. Cumhuriyet Savcısı, aşırı tahriki dikkate alarak genç kızın 12-18 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

ÜVEY BABA, ANNESİNİN BOĞAZINA BIÇAK DAYADI

Merkez Osmangazi İlçesi'de geçtiğimiz 2 Haziran günü meydana gelen olayda Fatma Türkan, babasından ayrılan annesi Cemile Vural'ın 2012 yılında evlendiği üvey babası Nihat Vural'ı, annesinin boğazına makas dayadığı gerekcesiyle bıçakla ağır yaraladı.

''MEŞRU SAVUNMA' DEDNİLDİ, EV HAPSİ VERİLMİŞTİ

Hastaneye kaldırılan Nihat Vural yaşamını yitirirken, gözaltına alınan Fatma Türkan 'adam öldürmek' suçundan çıkartıldığı mahkemece, cinayetin 'meşru savunma' ve 'zorunluluk' sonucu işlendiği kanaatine varılarak, 'meşru savunma sınırının aşılması' nedeniyle elektronik kelepçeli olarak ev hapsine alındı. Fatma Türkan bu cezasını Kütahya'da belirlediği adreste geçirmeye başladı.

"HEM BENİ HEM ANNEMİ DÖVÜYORDU, BİR ANDA OLDU PİŞMANIM"

Hakkında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Haksız tahrik altında adam öldürme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak' suçundan dava açılan Fatma Türkan ilk duruşmasında verdiği ifadesinde, "Üvey babam Nihat Vural, sadece anneme değil bana da şiddet uyguluyordu. Olay günü annemi dövdü. Bir elinde jilet diğerinde makas vardı. Makası annemin boğazına dayayınca çok korktum. Engel olmak istedim. Beni itince masa üzerindeki bıçağı alıp bir kez salladım. Ona isabet etmiş. Pişmanım" dedi.

TUTUKSUZ YARGILANIYORDU, 18 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Daha sonraki duruşmada ev hapsi kaldırılan tutuksuz sanık Fatma Türkan'ın yargılamasına devam edildi. Tutuksuz sanık Fatma Türkan'ın gelmediği Avukatı Özgür Abatay'ın hazır bulunduğu yargılamada mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı, aşırı tahrikin dikkate alınarak Fatma Türkan'a 12 ile 18 yıl arasında hapis cezası verilmesini istedi. Mahkeme, karar için ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3. Sayfa Üvey Babasını Öldüren Kız Serbest Bırakılmıştı, 18 Yıl Hapsi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement