Annesini Öldüren Mustafa Ersen Çölkesen'in Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Annesini Öldüren Mustafa Ersen Çölkesen'in Yargılanmasına Başlandı

Bahçelievler'de 17 Ağustos tarihinde annesi Gülizar Çölkesen'i boğazını keserek öldüren Mustafa Ersen Çölkesen'in yargılanmasına başlandı.

13.11.2015 11:30  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçelievler'de 17 Ağustos 2015 tarihinde annesi Gülizar Çölkesen'i boğazını keserek öldüren Mustafa Ersen Çölkesen'in (37) yargılanmasına başlandı. Olayın olduğu sabah uyandığında kafasında değişik sesler geldiğini anlatan tutuklu sanık Çölkesen, annesini nasıl öldürdüğünü hatırlamadığını söyledi.

Mahkeme, üç aydır cezaevinde psikolojik tedavi gören Çölkesen'in Adli Tıp Kurumu tarafından 3 hafta müşahade altına alınmasını ve hazırlanacak raporun mahkemeye gönderilmesini kararlaştırdı.

Bakırköy 9'ncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Ersen Çölkesen ve avukatı katıldı. Sorgusunda olaydan 37 gün önce babasını kaybettiğini belirten Çölkesen, bu nedenle ruhsal bir çöküntüye girdiğini söyledi.

Çölkesen annesini öldürdüğü günü ise şöyle anlattı:   "Olay sabahı uyandığımda kafamın içinde değişik sesler duydum. 'Bugün yapmalısın. Artık kurtarmalısın' gibi sesler duyuyordum. Evin içerisinde dolaştım. Nerede olduğumu anlamaya çalıştım. Nasıl olduğunu hatırlayamadığım bir şekilde çantamı alıp evden çıktım. Çantamın içinde yedek kıyafetlerim ve 2 bıçağım vardı. Birini yeni almıştım. Olaydan 1 hafta kadar önce doktor arkadaşımıza bıçaklı saldırı olmuştu. O yüzden almıştım bıçağı. Bir anda kendimi metrobüste buldum. Fotoğraf karesi gibi hatırlıyorum o anları. Sonra taksiye binip annemin evine gittiğimi hatırlıyorum. Yanımdaki torbamı apartmandaki su saati kutusunun yanına bıraktım. Taksiden indikten sonra siyah kazak giymişim. Bunu apartmanda fark ettim. Zile bastım. Annem kapıyı açtı. 'Bu saatte ne arıyorsun' diye sordu. 'Hiç öyle geldim' dedim. 'Kim o demeden niye kapıyı açtın' diye sordum. Daha önce de hep şakalaştığımız gibi 'Yettin artık cici babanı bekliyordum' dedi. Bir anda dönüşümü hatırlıyorum sadece. Nasıl vurduğumu hatırlamıyorum. Bıçak elimdeydi. Hamle yaptığımı hatırlamıyorum. Bıçağın battığını da hatırlamıyorum. Sonra banyoda ellerimi yıkadım. Havluyla yerdeki kanları sildim. Bıçağı, kanlı havluyu ve annemin çantasını alıp evden çıktım. 2 sokak ötede eski evimizin orada buldum kendimi. Orada bir boşlukta üstümü değiştirmişim. Bıçakları rögarın içerisine attım. Torbayı da çöp kutusuna attım. Çalıştığım hastaneye doğru yola çıktım."

ÖLDÜRDÜĞÜ ANNESİNİ ARAMIŞ, ULAŞAMAMIŞ

Olay günü ölen babasının borçlarını ödemek için annesi ile buluşmayı planladıklarını, bu nedenle işyerinden annesini aradığını ancak ulaşamadığını belirten Çölkesen, "Bunun üzerine annemin evine gittim. Komşuya 'annemi gördün mü' diye sordum. Görmediğini söyledi. Hastaneye geri döndüm. Bankalar arıyorlardı. Yine annemi aradım ulaşamadım. Tekrar evine gittim. Polisi aradım, anneme ulaşamadığımı, eve çilingirle gireceğimi söyledim. Polis geldiğinde kapıyı açtık içeri girdik. Babamın yattığı odada annemin ayaklarını gördüm. Sonra karakola gittik. Tam hatırlayamıyordum. Gidip gidip geliyordu. Polis biraz psikolojik baskı yaptı. Sonra her şeyi hatırladım. İtiraf ettim. Annemden para isteme olayım olmadı. Kendisiyle sürekli para alışverişinde bulunuyorduk. Beni hiçbir zaman o konuda reddetmemişti" dedi.

17 yıl önce intihar girişiminde bulunduğu için Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yattığını belirten Çölkesen, burada kendisine 'sosyal kişilik bozukluğu' teşhisi konulduğunu söyledi. Çölkesen, 5 yıldır hiçbir tedavi görmediğini, üç aydır hapishanede psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

Tanık olarak dinlenen Çölkesen'in kayınbiraderi Barış Akın, "Hala kendimize gelmiş değiliz. 2004'ten beri Mustafa'yı tanıyorum. Bir anormallik görmedim. Normal olduğunu düşünüyordum" dedi.

ADLİ TIP'A SEVK EDİLDİ

Mahkeme, sanığın tedavi gördüğünü söylediği Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden tedavi evraklarının istenmesine karar verdi. Adli Tıp Kurumu'ndan, sanığı 3 haftayı geçmemek üzere gözlem altında tutarak hazırlanacak raporun mahkemeye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mustafa Ersen Çölkesen'in 17 Ağustos 2015 tarihinde Bahçelievler'de oturan 60 yaşındaki annesinin boğazını bıçakla keserek öldürdüğü anlatılıyor.

Annesini öldürdükten sonra polisi arayan Çölkesen'in, cinayeti itiraf ettiği belirtilen iddianamede, Adli Tıp Raporu'na göre maktulün 4'ü öldürücü nitelikte 6 bıçak darbesi aldığı anlatılıyor. Olaydan sonra tutuklanan sanığın annesinden para istediği, parayı alamaması üzerine annesini öldürdüğü belirtilen iddianamede, sanığın "Yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile yargılanması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Annesini Öldüren Mustafa Ersen Çölkesen'in Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement