ANSAN'dan Tahliye Tepkisi - Son Dakika
Yerel

ANSAN'dan Tahliye Tepkisi

ANSAN\'dan Tahliye Tepkisi

Antalya Sanatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çakcıl, Kalekapısı'nda 22 yıldır kendilerine tahsisli olan alandan tahliye edilmeleri kararına tepki gösterdi.

21.07.2014 14:18  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çakcıl, Sanat Çevre Bahçesi'nde düzenlediği basın toplantısında, derneğin 1992 yılında kurulduğunu, bugün 300 üyeye ulaştığını bildirdi.

Söz konusu yerin 22 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Hasan Subaşı tarafından ANSAN'a tahsis edildiğini bildiren Çakcıl, mekanı 25 Ekim 2013'te belediyeyle karşılıklı imzalanan sözleşmeyle 15 yıllığına kiraladıklarını söyledi.

Çakcıl, 13. Akdeniz Şiir Günleri'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin izni alınmadan, bilgi verilmeden gerçekleştirilmesi ve etkinliğin duyurulması ile katılımcı listesinde yer almaması gerekçe gösterilerek sözleşmenin tek taraflı feshedildiğini öne sürdü.

"Bunun altında yatan ana sebep, Büyükşehir Belediyesinin logosunun kullanılmamış olmamasıdır" diyen Çakcıl, şunları kaydetti:

"Kendilerinin 13. Akdeniz Şiir Günleri'ne hiçbir katkısı olmamıştır. Sanatçılar olarak bu konuda haklıyız ve bu yanlıştan bir an önce dönmesini kendisine bildiriyoruz. Vazgeçmediği takdirde gerek Türkiye gerek dünya kamuoyunda bu konunun daha çok yankılanacağını bildirmek ve her türlü hukuki zeminde hakkımızı arayacağımızı söylüyoruz. Bugün ya da yarın bizi çağırıp, konuyu bizlerle görüşeceğine inanıyorum. Halen umutluyum."

Çakcıl, yürütmenin durdurulması istemiyle başvuruda bulundukları Antalya İdare Mahkemesi'nden bugün karar çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya katılarak Çakcıl'a destek veren Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş ise "etkinliği haber vermemenin" hiçbir şekilde fesih nedeni olamayacağını savundu.

Toplantıya bazı sivil toplum kuruluşları ile parti temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ANSAN'dan Tahliye Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement