Ansan, Sözleşmede Olmasına Rağmen Antalya Büyükşehir Logosunu Kullanmadı - Son Dakika
Güncel

Ansan, Sözleşmede Olmasına Rağmen Antalya Büyükşehir Logosunu Kullanmadı

Ansan, Sözleşmede Olmasına Rağmen Antalya Büyükşehir Logosunu Kullanmadı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan sözleşmesinde bulunmasına rağmen, 13.Akdeniz Şiir Günleri'nde belediyenin logosunu kullanmayan Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN), bulunduğu binadan çıkartılıyor.

21.07.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan sözleşmesinde bulunmasına rağmen, 13. Akdeniz Şiir Günleri'nde belediyenin logosunu kullanmayan Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN), bulunduğu binadan çıkartılıyor.

ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, 13.Akdeniz Şiir Günleri'ni düzenlerken Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi ile görüşüp projeyi verdiklerini belirterek, "Kendilerinden sponsorluk için destek bekledik. Kendileri bize bununla ilgili dönüş yapmayınca biz de bize destek olanların logosunu koyduk. Büyükşehir logosunu kullanmadığımız için bulunduğumuz binayı boşaltmamızı istiyorlar" dedi.

1994 yılından bu yana Antalya'nın tarihi Kaleiçi semtinde belediye ait binada hizmet veren Antalya Sanatçılar Derneği'nden (ANSAN), sözleşmede yazmasına rağmen belediyenin logosunu düzenlenen etkinlikte kullanmayınca, bulundukları binayı boşaltması istendi. Dernek binasının, gazi ve şehit ailelerinin hizmetine verilmesi planlanıyor.

Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Antalyalı sanatçılar, STK temsilcileri, CHP'li meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş dernek binasında bir araya geldi.

Antalya Sanatçılar Derneği Başkanı Cahit Çakçıl, 13.Akdeniz Şiir Günleri'ni düzenlerken Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden destek istediklerini ancak belediye tarafından destek verilmeyince basılan afişlerde sponsorlar arasına belediyenin logosuna yer vermediklerini bu nedenle hizmet verdikleri binayı boşaltmalarının istendiğini söyledi. Çakçıl, ayrıca belediye ile aralarında imzalanan protokolde yer alan, "kültür sanat merkezi kullanımı kapsamında ANSAN'a gelen istekler, belediyeye sunulacak, belediyenin onayından sonra alan tahsisi yapılacaktır" maddesinin de gerekçe gösterilip bundan sonra yapılacak işlerin alan tahsisini belediyenin yapacağını söyledi. 22 yıldır burada çalışmalar yaptıklarını ve yasa dışı bir iş yapmadıklarını belirten Başkan Çakçıl, şöyle konuştu:

"Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bize bir yazı geldi. Protokolün iptal edildiği söylendi. Biz de bunun uygunsuz olduğunu belirterek Kültür Dairesi Başkanlığı'na bildirdik. Sonra belediye tarafından tekrar bir yazı gelerek, boşaltılmaması halinde güvenlik güçleri ile burayı boşaltacaklarını söylediler. 1992 yılından bu yana burası bize tahsis edilmişti. Menderes Türel başkan olunca bizim tahsis süremiz doluyor. Daha sonra Antalya Valiliği, Belediye Başkanı ve benim imzamla burası bize 15 yıllığına kiralanıyor. Protokolde bir madde gerekçe gösterilerek bizden burayı boşaltmamızı istiyorlar. Bu maddede 'kültür sanat merkezi kullanımı kapsamında ANSAN'a gelen istekler belediyeye sunulacak belediyenin onayından sonra alan tahsisi yapılacaktır' deniyor. Biz zaten bu maddeye uyuyoruz. 13. Antalya Öykü Günleri'ni yaptık. Bunu belediye ile birlikte yaptık. Bu türden etkinlikleri her zaman belediyeye bildirdik. Biz burada yasa dışı olumsuz bir çalışma yapmadık. O yüzden mücadele veriyoruz."

Çakçıl, belediyenin kendilerine etkinlikte sponsor olmadığı için logoyu kullanmadıklarını art niyetle yapılan bir şey olmadığını söyledi. Destek olan diğer belediyelerin logolarını afişe bastırdıklarını belirten Çakçıl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öykü Günleri yaptığımızda bize destek olan kurumların ve kişilerin logolarını yerleştirdik. 13.Akdeniz Şiir Günleri'ni düzenlerken Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi ile görüştük projemizi verdik, kendilerinden sponsorluk için destek bekledik. Kendileri bize bununla ilgili dönüş yapmayınca biz de bize destek olan Muratpaşa Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi ve kendi logomuzu koyduk. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin logosunu koymamamızın nedeni bize destek olmamalarıdır. Büyükşehir'de logosunu kullanmadığımız için burayı boşaltmamızı istiyor. 3.İdare Mahkemesi'ne tahliyenin durdurulması için dava açtık.Bugün nöbetçi hakim öğleden sonra karar verecek ona göre bakacağız".

"BU SEBEPLER FESİH NEDENİ OLAMAZ"

Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş da sanatçılara destek veren isimler arasında yer aldı. Yapılan uygulamanın fesih nedeni olamayacağını belirten Savaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Hukuki yönden bakacak olursak. Şiir dinletisi düzenlenmiş ve belediyeye haber verilmemiş. Bu hiçbir zaman bir fesih nedeni olamaz. Türkiye'de bir yargı varsa derhal bunu durdurmalıdır".

Tahliyenin durdurulması için 3.İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını belirten dernek yönetimi mahkemeden çıkacak sonuca göre hareket edeceklerini belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ansan, Sözleşmede Olmasına Rağmen Antalya Büyükşehir Logosunu Kullanmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement